2 Haziran 2011

Kindar polis, dindar polis


Ankara'da, Hopa'daki olayları protesto eden gruptan olan Dilşat Aktaş, görüldüğü gibi panzerin üstüne çıkıyor.

Olaylar bitiyor, kalabalık dağılıyor ve sivil polisler Dilşat'ı takip etmeye başlıyor. 'Uygun' bir yerde kıstırıp, dakikalarda dövüyorlar Dilşat'ı. Olayı gören vatandaşlar "yeter" diye feryat etmese, yeni bir Metin Göktepe vakasının yaşanması içten bile değil.

20 polis, büyük bir hınçla vuruyor Dilşat'a, öldüresiye, acımasızca. Üstelik olaylar bittikten sonra.

Devlet dediğin olgu kindar olmaz, hele vatandaşına hiç kin tutmaz. Ama bugünkü tabloda devletin memuru kin tutuyor. Memuru tutuyor, Başbakanı tutmuyor mu? Kendisini protesto ettiği için öldürülen Metin Lokumcu için çıkıp "Bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek, kimliğini bilmiyorum, üzerinde durmaya da gerek duymuyorum. Kalp krizi sonucu ölmüş" diyebiliyor.

Her fırsatta "Yaradılanı yaradandan ötürü severiz" diye nutuklar atıp, söylevler çeken Erdoğan, bir vatandaşı için böylesi küstahça bir cümleyi, kan donduran bir sakinlik ifadesiyle büyük bir toplantıda söylemekten çekinmiyor.

Bu kibir, bu küstahlık gün geçtikçe daha da büyüyor, iktidar ve çevresindekilerde. Hemen savunmaya geçiliyor, "Ama kalp krizinden ölmüş" diye. Yani gaz sıkmak gayet doğal ve rutin bir davranış, artık içimize sindirdik ve kabullendik.

Devletin başındaki zat, vatandaşının öldürüldüğünü hiçe saydığı yetmiyor gibi, cesedini çiğneyip, üstüne tükürüyor adeta. Nefretle, kinle, kaba bir küstahlık içinde.

Sokakta bir genç kızı takip edip, yerlerde sürükleyen ve 20 kişi döven polisler dindar, ülkeyi yöneten ekipler dindar, ülkenin başbakanlık koltuğunda oturan kişi dindar ama bu kadar dindar biraraya gelince kindar olmaya başlıyor.

İleri demokrasinin altını böyle çiziyorlar. Nasıl bir şey olduğunu dosta düşmana gösteriyorlar. Hopa'da emekli öğretmeni öldürüp, onun anmasına giden genç kızı da takip ederek sokak ortasında işkence yapıyorlar.

İşkence artık sokaklarda hiç çekinmeden yapılıyor. İleri demokrasinin vardığı en ileri nokta olsa gerek.

Dindar devlet kindarlaştıkça, sokak da kindarlaşmaya başlıyor. Bunu görmek zor olmamalı.

Akp kinder sürpriz yumurta gibi iktidara yerleşti. Yumurtanın içinden oyuncak yerine, her yanımızı kesmeye başlayan bıçağa dönüştü. O bıçak ters dönecektir, kendine zarar vermeye başlayacaktır ya da biz hiçbir şeye aldırmadan bıçağı elimizle kavrayıp, ters çevirip sahibine sokacağız.

İşkencenin de hesabı verilecek, Metin Lokumcu'nun da, Dilşat'ın da. Hepsinin hesabı verilecek...

5 yorum:

vatandas dedi ki...

uydur uydur yaz. isim de guzel, dilsat. turuncu bayragi alan elemani da 7 kisi arka sokakta goturmusler diye duydum :)

koala dedi ki...

@ vatandas; senin ben sülaleni sikeyim orospu çocuğu. bütün gazetelerde var bu haberler, işinize gelmiyor ama değil mi? vatandaşmış. senin vatanını da sikeyim vatandaşlığını da. satılık köpekler

vatandas dedi ki...

her okuduguma inanmak gibi bir mecburiyetim yok. nasil gazatecisin sen? nerde ozgurluk ner de demokrat kisiligin senin? yazdigin habere inanmayan biri olursa hemen sulalesinden basliyon mu genelde? Bi gun sulalesi kalabalik birine denkgelirsin arada kaynarsin. bu arada ben yari urfa yari aydin'liyim. ben sana bisey yapmam. Erkek tercih etmiyorum ama bizim urfali hemsolar senin ayarindadir, ayirt etmezler. yakalamasinlar seni :)

koala dedi ki...

@ vatandas; Doğan Medya Center binasında çalışıyorum, gel istersen ya da Urfalı hemşerilerine söyle gelsinler. Yavşak kimi korkutmaya çalışıyorsun sen. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Ben demokrat değilim, hiçbir zaman da demokrat olduğumu söylemedim, götünden ifadeler çıkartma.
Pezevenk, kızın kalçası kırıldı, felç riski var, neyine inanmıyorsun.

Turan dedi ki...

Dinci piçler burayı da okumaya başladığına göre 13 hazirandan sonra bir gözaltı furyasına kurban gidebilirsin. Bu yavşaklar da ohh ohh diye tempo tutar. Ama vesayet kalkmış olur memlekette. İyi olacak iyi, vesayet kalkacak demokrasi gelcek. Mını sktiğimin demokrasisi...