16 Haziran 2011

Pek içime sinmese de


İlhan Cavcav Kona-Kushe ve Moshoeu transferlerinden sonra şöyle bir cümle sarf etmişti: "Transfer yapmak zar atmaya benzer. Bazen 6-6 gelir bazen 1-1."

Atletico Madrid'den paket halinde alınan Forlan-Reyes ve Ujfalusi transferlerinden Forlan'ı bir kenara ayırırsak, sanki diğer ikili bu tanıma cuk oturuyor gibi.

Galatasaray'ın bir defans -hatta iki kanatla birlikte 3- oyuncusuna ihtiyacı olduğu su götürmez bir gerçek. Bunu izleyen, gören herkes zaten farkındaydı. Ama aranan o adam Ujfalusi miydi, epey tartışılacak bir konu. Servet'in muadili diyebileceğimiz tipte bir adam. Çirkefliği, sertliği, yaşı da cabası. Sanırım herkesin hafızasında Messi'ye yaptığı o insanlık dışı hareket gelmiştir, ismini ilk duyduğunda.

Açıkçası gönderilen Neill ile kefeye koyduğumda ikisi arasında öyle ahım şahım bir fark göremiyorum. Tipik Fatih Terim transferi gibi. Az yarma biraz kazma, fazlasıyla da sert. Şimdidern söylemek gerekir ki, Galatasaray'ın iyi bir stoper yedeğine ihtiyacı var çünkü Lugano kadar iltimas geçilmez kendisine.

Reyes'e gelirsek; eder itibariyle sürekli iniş yapan bir adam. Arsenal, Real Madrid ve Atletico Madrid transferlerinde sürekli değer kaybederek gitti. Muhtemelen Galatasaray'a da benzer bir biçimde gelecektir.

Reyes'in gelişi, muhtemelen Arda'nın gideceğine işarettir. Söylemleri, tavırlarıyla zaten pek kalacak gibi görünmüyor. Benim içimi öyle çok da kıpır kıpır eden bir adam değil. Tek avantajı diğer iki isimle karşılaştırırsak, yaşının nispeten genç olması.

Forlan transferi için olumsuz konuşmanın imkânı yok. Muhtemelen insanlar Drogba beklentisinden sonra biraz dudak bükecektir ama golcünün tanımına tam uyan bir adam. Yine de eğer Baros kalırsa, sezon içinde bol bol pivot santrafor geyiğini bol bol duyarız diye düşünüyorum.

Birkaç yıldır izlediğimiz Galatasaray'a baktığımda, çok daha aciliyeti bulunan mevkiler olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki, bu takımın her iki bek pozisyonunda oynayan futbolcuları da güven aşılamıyor. Servet'le birlikte oynayacak Ujfalusi'nin hızlı oyuncular karşısında yapabilecekleri tartışılır. Haa ama kendisi sağ bek için de düşünülüyor olabilir. Yine de çok ümitvar değilim. Özel olarak da, adamdan ciddi anlamda hoşlanmıyorum.

Hiç olumlu konuşmadığım ya da yazmadığım için çok kez kendime kızıyorum ama Forlan hariç alınan diğer iki arkadaş içime sinmedi. Bu ikili yerine Kallström'ü alabilseydik keşke.

4 yorum:

dt.ibo dedi ki...

ben de en çok reyes e sevindim. Elmander gibi kuvvetli adam zaten bizim lige yeter de artar. Orta saha da defansta daha kallavi isimler gelse Forlan gelmeseydi de olurdu. Ujfalusiyi belki Frolan la Reyes'i alınca hediye etmişlerdir:)

kaptan dedi ki...

valla benımde ıcıme sınmedı bu transferler ıhtıyacımız olan bolgelerı oncelık almak gerekıyordu kalecı orta saha stoper sag ve sol bek artı bırde gonderılecekler kım acaba en onemlısıö bu seye benzedı arda olumsen atlotıcayamı gıtmek ıstıyorsun cevap evet baskanımö yanıt senın ayagına getırdık oglum takımı:))))

Saunders82 dedi ki...

Arda ben A. Madrid'e gitmek istiyorum diye tutturunca başkan o takımın %60'ını buraya getirmeye karar verdi.

Elve dedi ki...

aynen benimde içime sinmedi nedense forlan dışında. forlan tartışılmaz eyvallah ama ujfalusi ile reyes biraz panik transferler gibi duruyor. Neillde sagbek oynayabiliyordu ve Ujfalusiden farkı olmayan bir adamdı bence. Reyes sizinde yazdıgınız gibi kariyeri sürekli düşüşte olan bir adam son yıllarda. Sadece sanırım bu sene biraz kıpırdadı fakat para dökülecek bir adam degil.