21 Haziran 2011

Şu kararları toptan sikeyim


KARAR 1

Ne Mustafa Balbay ne de Mehmet Haberal'la aynı fikirde değilim. Dokunulmazlık denen zırhın da karşısındayım. Milletvekili ya da sade vatandaş kıvamında olsa da, bir adam suç işledi mi cezaevine girmeli. Buraya kadar tamam mı? Tamam

Amaaaaa Sabahat Tuncel'e verdiğin 'hakkı' bu iki adama vermiyorsan, sikerler öyle adaleti. Kaldı ki, bu iki adam yargılanıyorlar, suçları sabit bile görülmemiş.

Adalet terazisi böyle işlememeli. İşletmeye başladılar çünkü devir artık "Yüce Rabbim verdikçe veriyor" zamanı. Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, adalet sarayındaki hakim, savcı, mübaşir, salona çay getiren çaycı bile 'Yüce Rab'in kıstaslarıyla belirleniyor.

Tabii savcı uyanık, neden salıverilmesini engelliyor?
Çünkü biliyor ki, kimse Balbay ve Haberal için sokağa dökülmez.
Kimse Balbay ve Haberal için sivil itaatsizlik uygulamaz.
Kimse Balbay ve Haberal için gerekirse ölümü göze almaz.
Kimse Balbay ve Haberal için molotof fırlatmaz.

Birileri -tıpkı şu an benim de yaptığım gibi- iki yazar, üç çizer, oturur oturduğu yerde.

Kıssadan hisse çıkartalım. Örgütlülük bunun için önemlidir toplumlarda. CHP'nin ne kadar örgütlü olduğunu şu olay karşısında göreceğiz.

KARAR 2

Lafı eveleyip gevelemeyeceğim, eğer ki Oktay Mahmuti koçluktan CEO'luğa geçiyorsa, öyle kararın sülalesini sikeyim. 26 yıl sonra bir hava yakala, o havayı müthiş bir sinerjiye çevir, şampiyonluğu kılpayı kaçır sonra herkes seneye şampiyonluk beklerken, bunu yaratan adamı bench'ten yukarıdaki koltuklardan birine çıkart.

Galatasaray'ın son yıllarda tek düzgün işleyen şubelerinden birini daha sezon başlamadan piç etmeyi başardılar. Koç istemiştir, orasını bilmem. Konuşursun, ikna edersin. Daha 5 gün önce salon ortasında salya sümük ağlayan adamın "Lan hadi, bir koşu CEO'luk yapayım" diyeceğini sanmıyorum.

Daha sezon başlamadan bu kadar aptalca bir şey yapmak, ancak ve ancak bize yakışırdı.


KARAR 3

Şu ekşi sözlükçülerin hadisesi çok fantastik (!) olmuş. Korku denen şey bir anda yaratılmaz. Sinsi sinsi, ağır ağır yaparsın. Bu korku hissini Türkiye gibi bir ülkede bir anda yapmaya çalışsan, adamın götünde ters teper. Bunlar uyanık, 7 yıldan bu yana, adımlarını gayet bilinçli bir biçimde atıyorlar. Yaptıkları her şey, satranç hamlesi gibi. Bu hadise de onlardan biri.

Bir götveren lale "Allah'a, peygambere küfrediyorlar" diye suç duyurusunda bulunuyor, cemaatperver fırkası üyesi polis de harekete geçiyor.

Bu olaydan kimseyi alırlar mı? Almazlar haliyle ama ortaya çıkan ana fikir şu: "Bak arkadaş, öyle istediğini yazıp çizme devirleri geçti. Bundan sonra ne yazıyorsan, dikkatli olacaksın. Herkes istediğini söyleyemez."

Böyle minik minik adımlarla ileri demokraside Nirvana'ya ulaşacağız. O en son noktada, artık siki taşağı salar, öyle yaşarız ülkede.

Diğer tartışma kendi iç tartışmalarıdır. Sadece şu kadarını söyleyebilirim, akçeli işlerle ilgilenenler, bundan sonra her zamankinden daha dikkatli olmalı. "Taraf olmayan, bertaraf olur" boşuna söylenmedi. Fidansan dikilmeye, orospuysan sikilmeye ağlanıp, sızlanmayacaksın.

VE DİĞER KARARLAR

Esenler'e, Konya'ya, bilmem nereye çorba çeşmesi diye ucubeleri dikenleri sikeyim.
1.2 milyon Euro alan Neill'ı yaşlı diye gönderip, yerine 2.2 milyon Euro'ya Ujfalusi'yi alan zihniyeti sikeyim.
Nihat Doğan, Serdar Ortaç kadar, hayata dair sorunlardan söz etmeyenleri sikeyim.
Sikindirik metal yığınlarını Lunapark diye dikenleri sikeyim.
Sivas katliamını zamanaşamına getirmeye çalışanları sikeyim.
Ve "Bir daha yazmayacağım" diyen, dilimi sikeyim.
İsteyen de istediğini siksin.

Unutmadan Sadri Şener, bir sus lan! Mahalle karısı gibi "Selçuk aşağı, Selçuk yukarı". 3 milyon Euro'ya almış da, sonra çekip gitmiş de. Siktir git, bonservis parası verdin diye, adamın hayatını mı satın aldın? Köle mi bu adamlar, isteyen istediği yere çekip gider.

13 yorum:

Tanita Tikaram dedi ki...

Bugun bayagi bir cocuk dogacak :)

Bu sitedeki orgutlenmeyi yazida belirtilen CHP orgutune de suna buna da tercih ederim... O bakimdan tekrar yazmaya baslaman, baskalarinin dillendiremediklerini klavyeye dokmen
isabet olmus...

Adsız dedi ki...

(Prekazi8)

Bende Reyesi bize satmayacaklarını açıkllayan Atleticolu yöneticileri sikeyim.:))

Adsız dedi ki...

Ha bu arada üstad, Twitter mviter hesabı sakın alma, bak orada daha fazla sinirleniyosun sinirden buraya yazacak istek kalmıyo sende.
Zor döndün İsmet sayesinde zaten, bari Twitter da harcayacakların buraya kalsın.

kaptan dedi ki...

gelıyoruz dedıler geldıler,koyun dedik koydular, sikecegiz dedik siktiler her taraf yavsama olmus bu ulke tum bunlarin ustesinden zor gelir, umudumuzu kaybetmeyelim diyoruzda bizi soktular bir borunun icine cikmak icin cirpindikca boruyu atesin ustune koyuyorlar . galatasarayimiza gelince bir sezgin gider bin sezgin gelir muamelesi yaptilar bize liseci yavsaklar..

Adsız dedi ki...

Senin kadar güzel küfredemem ama yazmayı bırakırsan harbiden üzülürüm.

pelezinho dedi ki...

hoşgeldin ozan abi özlemişim seni yahu

tenten dedi ki...

geri donmus olmana cok seviniyorum... bizim icin degilse bile İsmet'ler icin...

dipnot : reyes, forlan bilmemkim... gelmek istemeyen adami neden zorla almaya calisiyoruz... hani genclere yonelecektik... sikeyim bu populist yaklasimlari...

ozdmroz dedi ki...

Hoşgeldin!

Bi sikeyim de benden gitsin Sinan Çetin yalamasına.

Saygılar

Elve dedi ki...

Bizim taraftarda saf saf cesur yürek ujfalusiyi aldık diye sevinsinler. 2m euro bonservisine verdin. E sene başına 1m euro daha fazla kazanacak Neill'den. 2 senelik maliyeti Neillden 4m euro fazla. Böyle bir gerizekalılıgı istesemde yapamazdım herhalde. Bu Galatasarayın başına geçen herkesin beyin hücreleri zarar görüyor herhalde. Bu nasıl bir saçmalıktır bu nasıl bir transfer politikasıdır. Neymişte Ujfalusi sağ bekte oynuyormuş ön liberoda oynuyormuş. Neill sanki o bokları yapamıyordu. Reyes'in ve Forlan'ın gelmemesine o kadar sevindimki. Belki burunları sürter.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

bloga tekrar yazmaya baslaman harika haber ama twitter hesabini kapatmana da uzuldum acikcasi.

Adsız dedi ki...

- Daha ortada kesinlesmis birsey yokken Reyes'i, Forlan'i aldik diye taze gelin gibi atlayip Galatasaray'in prestijini sadece Turkiye'de degil, Ispanya'da da luzumsuz yere sarsanlari
- Hatip Dicle'ye once "milletvekilligine engel yok" dedikten sonra, secim ertesi milletvekiligini dusurup memleketi yeni bir kaosa goturmek icin ozel gayret sarfeden YSK'yi ve bunu onlara yaptiranlari
- Nihat Dogan'i havalaaninda karsilayip omuzlara alan onlarca andavali

da bu hizmetten mahrum birakma lutfen :)

Lutfen bir daha da bizi sensiz birakma!!

Sevgiler,
Selim

Adsız dedi ki...

Yazını donuk ve düşünceli bir yüz ifadesi ile okuyup son satırda sadri şenerede giydirmeni görünce ufak bir kahkaha attım...:)

Arada kaynamasın onu unutmadık heee..:)

Ozan dedi ki...

abi internetim kesikti valla olayları takip edemedim bizi bu güzel yazılarından mahrum bırakmadığına sevindim Oktay Mahmudi olayı da çözülmüş abi futboldan bu senede umudumuz yok zaten bari basket şubesi bok olmasın baş antrenör olarak devam edecekmiş senin yazdıkların tuttuğu için aman dedim umarım olmaz ceo falan :)