4 Temmuz 2011

Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan



18 Kasım 2009 akşamı yazmışım şunları; "Bu akşam meydana gelen olay, yani Cemal Nalga'nın Tufan Ersöz forması giydirilerek oynatılması durumu. Öncelikle net olarak söylemek gerekir ki, çok aşağılık bir durum. Aşağılık durum olmasının yanı sıra, dünyanın aptal insanının bile yapmayacağı türden büyük bir gerizekâlılık örneği.

Kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla hareket etmek, Galatasaray'ın geçmişine yapılacak ihanet olmakla birlikte, yarınlarına da ipotek koymaktır. Galatasaray yönetimi eğer bu işi, kendince en az kayıpla kapatmaya çalışırsa, bugüne dek yaptıkları tüm saygı ve alkışa değer hamleleri çöpe atmış olur.

Gereken ceza verilmeli, hatta kişisel olarak Galatasaray'ın küme düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki, bu aşağılık davranışla koskoca bir maziyi lekelediler. Bu leke Okan Çevik ve ekibi ile temizlenemez, temizlemeyi düşünenler o lekenin kendilerine de bulaşmasını sağlamaktan başka bir şey yapmış olamazlar."


Sabahtan beri olan biteni okuyorum. Her taraftan farklı sesler çıkıyor. Birileri sonuna kadar arka çıkarken, birileri de, ölesiye nefretlerini kusuyor. Bu ülkedeki, her ne olursa olsun sonsuz arkasında durma düşünce biçimi virüs gibi yayılıyor. Özellikle siyaset ve sporda çok fazla vücut buluyor.

Dün akşam şu Kadıköy'deki olayı hatırlayın, birileri çıkıp "Şeriat geliyor" çığlıklarını basıverdi. Olayın siyasetle ilgisiz olduğunun ortaya çıkmasıyla bir başka güruh, diğer tarafın üstüne yüklenmeye başladı.

Hayatımda bir şeye inanmışımdır, doğrunun sağı, solu, arkası, önü olmaz. O yüzden de, bu tartışmalara biraz gülümseyerek, biraz da acıyarak bakıyorum.

Şimdi gelelim meselenin özüne. Fenerbahçe ekseninde dönen şike, teşvik iddialarına. Fenerbahçe şike yapmış mıdır? 30 Mayıs 2011'de şöyle bir şey söylemişim; "Ulan bu ülkede herkesin telefonu dinleniyor. Bir tane savcı çıkıp da, böyle bir iddia üzerine "Ya birader neler olmuş" deyip soruşturma başlatamıyor mu? Bu kadar mı zordur, adı geçen futbolcu ve menajerlerin telefon konuşmalarının ortaya çıkartılması?

Kolay değil çünkü tıpkı market raflarındaki konservelere döner bu mesele. Alttakini çektiğin an, her şey aşağıya iniverir. Siyasetçisinden, başkanına, futbolcusundan teknik direktörüne, taraftarından hakemine kadar herkes konservelerin altında kalır.

Bu yıl pislikten nemalanan Fenerbahçe oldu. "18'de 17 yaptık, Fenerbahçe'yiz, biz bize yeteriz" diye destanlar yazarak, herkes kendini kandırmaya devam etsin. Bu yıl bu pislikten nemalananlar, birkaç yıl sonra kuyruğuna basılmış it gibi bağıracaklar."


Milyarlarca dolarlık, artık sektör haline gelmiş futbolun tertemiz duygularla yapıldığını mı düşünüyordunuz? Hayır, böyle düşünen varsa, ücreti benden olmak üzere alnının tam ortasına "Saf, aptal, keriz, mal" gibi kelimeleri dövme olarak yaptırabilir.

"Aziz Yıldırım'ın arkasındayız" diyor adamlar. Ulan sen Aziz Yıldırım'ın arkasında olsan ne olur, olmasan ne! Seni kim takıyor, kim sikliyor da, sen kendini adam yerine koyuyorsun. Demek ki, hakikaten birileri Fenerbahçe'nin bir cumhuriyet olduğuna filan inanıyor. İş, ironi boyutunu aşmış ve gerçeğe doğru yol almış.

Bu işten Aziz Yıldırım belki temiz çıkacaktır, peki hocam, Nihat Özdemir'in, Aziz Yıldırım'ın NATO ihalelerinden tertemiz çıktığından emin misin? Niye savunuyorsun ki, Aziz Yıldırım'ı, ya şike yapıldıysa gerçekten de, o zaman ne diyeceksin? Muhtemelen "Aziz Yıldırım'ın yaptıkları kulübü bağlamaz" türünden, saçmalıklara başvuracaksın.

Şu futbol denen oyunun temiz kalmasını istiyorsan; ismi Aziz Yıldırım'sa da, Adnan Polat'sa da, Yıldırım Demirören'se de, her ne boksa bu adamların ayıklanmalarına destek olacaksın.

Taraftar olduğun zaman 'sonsuz itaat etme sözleşmesi' mi imzalıyorsun? Yanlışa yanlış deyin amına koyayım. İddia mıdır bu olay, o zaman ihtiyatlı davran, de ki "Dur kardeşim, iş soruşturma noktasında, erken konuşmanın anlamı yok."

Ama yok, Fenerbahçe'nin gururu sanki kendileri. Üç beş tane laf ettiler mi, ne büyük Fenerbahçeli olduklarını kanıtlayacaklar. Ülkenin amına koymuşlar, ses eden yok, insanlar açlıktan ölüyor, tepki veren yok, sokaklarda insanlar öldürülüyor, "Abi bana ne yeahhh" diye saçmalarlar, konuşan, yazan, çizen insanlar tehdit altında herkes yerinde oturur ama iş Fenerbahçe'ye gelince ortalık yangın yerine çevirilmeye çalışılıyor. Lan bir siktirin gidin, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş mıdır bu ülkenin onuru, gururu, namusu?

Senin içine her şey siniyor yani? Onca olan biten hiçbir şeyden yüksünmüyorsun, hiçbir şey seni rahatsız etmiyor, konu Fenerbahçe olunca ortalığı velveleye veriyorsun.

Şike, teşvik, bahis bunlar yok zaten. Herkes kendisini işin içinden sıyırıp, başkasına bok atmaya devam etsin. Belki içinizi biraz rahatlatırsınız. Aziz Yıldırım, gözaltına alınmış, suçlama çok ciddi, herif çıkmış "Zalad, 8-0" diyor. Beyin hücrelerini siktiğimin salağı, Ankaragücü'ne sen 6 atarken iyiydi, öteki 7 atarken sorun yoktu, Galatasaray 8 attığı zaman sorun oluyor.

"Adnan Sezgin, dosyalar, dinleme" diyor gerizekâlılar. Ulan bu kadar Galatasaraylı neden nefret ediyor, Adnan Sezgin'den, neden bu adamın ismi bile anıldığında herkes basıyor küfrü?

"Denizlispor maçında hedehöde olmuş." Çıkıp yeneydin, futbolcuların ayaklarına pranga, çorbasına müshil ilacı koyduk sanki.

Başka biri çıkıp, "Voleybolda, basketbolda da mı şike yaptık" diyor. E be götveren, Galatasaray'ı şike yapmakla suçladığınız senelerde, Galatasaray UEFA'da da mı şike yaptı o zaman?

Çıkın arkadaş, "Bu şampiyonluk içime sinmedi", "Emenike isterse dünyanın en iyi futbolcusu olsa da, almayacaktık", "Bülent Uygun'un bu kulüple olan bağından rahatsızım", "Aziz Yıldırım'ın tüm federasyonları şekillendirmesi hoş değil" deyin. Ama çıkıp, bir-iki kelime söyleyin.

Bütün ülke kokuşmuş, herkes kirli ama Fenerbahçe pir-ü pak, sütten çıkmış ak kaşık. Hangi devirde yaşıyorsunuz, çift kâğıda ne sarıyorsunuz anlamıyorum a.k.

En az 20 kez yazdım, yine yazayım. Bu boktan işlerin içinde herkes var. Bu yıl Fenerbahçe, diğer sene Beşiktaş, ondan sonra Galatasaray. Kimse bir kenara çekilip, "Beter olun ibneler" demesin.

Aziz Yıldırım denen adam, Türk sporunun başındaki en büyük beladır. İster aklansın, ister paklansın, ister Metris'in yolunu tutsun, bu gerçeği kimse değiştiremez. Siz Aziz Yıldırım'ın arkasında durmaya devam edin. Aziz Yıldırım, senelerdir sizin arkanızda zaten, Fenerbahçe sevgisi diye, sikmedik yerinizi bırakmadı.

Tabii son olarak ntvspor'a değinmeden olmaz. Bütün gün hadiseyi, Emenike, Ümit Karan, Mehmet Yıldız, Bülent Uygun ve Mecnun Odyakmaz isimlerinden döndürdüler. Bir ülkenin en büyük spor kulüplerinden birinin başkanı, yöneticileri gözaltına alınıyor ama hadiseye bambaşka bir yerden bakılıyor.

Bütün dünya basını aptallardan oluşuyor değil mi, Aziz Yıldırım'ın ismini öne çıkartıyor. Herifler ellerinde olsa, Aziz Yıldırım'ın ismini geçirmeyecekler bile. Ulan, yaptığınız işi, bilginizi, kişiliğinizi sikeyim sizin. Bu kadar yaşakça hareket edilmez. Ama herifler uyanık, kamuoyu oluşturacaklar akılllarınca ve işin ihale edileceği yönü gösterecekler.

Çok adi bir ülkede yaşıyoruz, tepeden tırnağa kokuşmuş bir düzenin göt yalayıcıları her yanda.

Ne ilginç değil mi? "Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan" diye pankart açanlar bugün eylem yaptılar.

Ne ilginç değil mi? Bütün sezon "Galatasaray Bank Asya'da oynasın" diye zil takıp oynayan, taşak geçenler, bugün "Fenerbahçe Bank Asya'ya giderse orası Süper Lig olur" diye çaresizce debeleniyor.

'Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner' diye boşuna söylememişler. O hesap, bir gün herkes için dönecek, aklı olan bir kenara yazsın bunu.

18 yorum:

Ozan dedi ki...

Öncelikle ellerin dert görmesin abi bir olay bu kadar güzel anlatılabilir sabah haberi görünce ilk tepkim lan bir şey olmaz dedim akşama çıkar sonra sonra hadisenin ciddi olduğunun farkına vardım bakalım zaman gösterecek ak koyun mu kara koyun mu biz zaten tavrımızı koyduk bizim de varsa çıksın ağzımızı açmayız doğrulansın yazıklar olsun derim ama yok ne varsa adamda amma fetişisti var bu Aziz yıldırımın adamlar körüne körüne savunmuş gidiyor

TribunselSevda dedi ki...

Denizli olayları için söylediğin laf senin gibi bir gazeteciye yakışmadı bence abi?

Biz Trabzon'dan 9 puan gerisindeydik. Biz onların ayaklarına pranga, çorbaslarına müshil mi koyduk?

Bugün Fenerbahçe bu işlere karıştıysa cezasını çeksin ama sen G.Saray ve Beşiktaş'ın işin içine girdi mi o kadar fazla adaletli olmaya gerek yok diyorsun öyle mi?

Adsız dedi ki...

eline saglık abi

koala dedi ki...

@ TribunselSevda; Denizli'de ne olmuştur, biri bana açıklasın. Cidden, ne oldu Denizli'de?
Ayrıca Cemal Nalga olayı için bile takım küme düşürülsün diyen ben, nasıl olur da, Galatasaray ve Beşiktaş işin içine girince adil olmasın diye düşünürüm! Olası mı bu Alican?

TribunselSevda dedi ki...

Denizli başkanı maçtan 1 hafta önce "Eğer küme düşersek çok önemli şeyler açıklayacağım" dedi. Kümede kaldılar ve hiçbir şey demedi. Üzerine gidilecekse bunun da üstüne gitsinler..

Küme düşme potasındaki bir takımın taraftarları neden meşale ve konfetilerle maçı 16 dakika uzamasnıa sebep oldu onu soruyorum

Adnan Polat ve Yıldırım Demirören Papermoon buluşması çıkışında "Kupa bizim lig Galatasaray'ın" açıklamasının hiçmi kayda değer yanı yok?

koala dedi ki...

Bak bu yanlış bir refleks. Bizde oldu, herkeste var düşüncesi yani. Var zaten abicim, olmadığını kim düşünüyordu ki! Sana bununla ilgili yazdığım en az 10 tane yazı çıkartırım. Tabii ki yapılıyor, işin içinden çıkmaya çalışmıyorum. Ama abicim, görüntüler olduğu söyleniyor, bunca şeye karşın hala savunulmasına kızıyorum.
Galatasaray da yaptıysa küme düşürülsün diyorum, o yüzden onu sorgulama hiç.
Papormoon hadisesinden bir şey çıkmaz. Temennidir, isteyen istediğini söyler. Hasan Kabze'nin golü planlı bir gol müydü yani?

TribunselSevda dedi ki...

Abi ben herhangi bir savunma yapmadım ki. Ben zaten yaptılarsa (ki yapıldığını birçok kanaldan biliyorum) cezası verilsin diyorum.

Ama buna karşılık madem böyle bir temizlik yapılıyor neden sadece F.Bahçe... bunun sorgulanmasını istiyorum basit..

koala dedi ki...

@ TribunselSevda; orada hemfikiriz zaten.

Saunders82 dedi ki...

Neden mi sadece Fenerbahçe? Galatasaray'ın bu sezon şikeyle aldığı maç mı oldu da ben fark etmedim? 18'de 17 yapan takım nasıl yapmış onun üzerine gidiliyor gayet basit GS, BJK'yi sağolsun Oğuz Sarvan yönetimindeki Fenerbahçe'yi Şampiyon Yapma Hakem Kurulu ilk haftalardan havlu atmalarını, dünyaca ünlü t.direktörleri kovulmalarını sağladı.

Dediğim gibi bu sezonu Trabzon'a vereceklerse 2001'i de mümkünse Galatasaray'a iade etsinler. Cihan Oskay çıkıp bunları itiraf ettiğinde adamı susturmasını, deli bu demesini bilmişlerdi.

Jordi Metal dedi ki...

Kökünü kazısınlar bütün pisliklerin. Adalet hepimiz için eşit uygulandığında adalettir. Bunu kimse unutmasın. GS ise GS, BJK ise BJK FB ise FB Bank Asya yolunu tutacaksa tutsun. Ben Aziz Yıldırım'ın balayı arifesi pazar sabahı kargabokunu yemeden alınmasının + bahsi geçen görntü+ ses kayıtlarının ciddi somut delil içerdiğine inanıyorum. Yapılmış bir namusuzluk var ki böyle bir operasyon yapılıyor. Bekleyip göreceğiz bahsi geçen görüntüler tabiki polisin elinde bakalım basına sızasr mı o zaman daha net konu hakkında değerlendirme yapabiliriz.

ozdmroz dedi ki...

Biz Adnan Sezgin'den bu yüzden nefret ediyoruz. Bir tane GS taraftarı yoktur sövmeyen, Biraz geri çekilin ve sağ duyulu yorumlayın. Adamlar ele geçirilmeyen tek kurum fb cumhuriyeti'ydi diyorlar üstüne. Cemal Nalga olayında basmadık mı küfürleri Şardan'a istifa etmedi mi adam - hoş sonra başka bir kimlikle geri döndü ama-.

kim ne derse desin, Azizlerin odyakmazların başkan olduğu bir ülkede Canaydın'ımdan, Aysal'ımdan Galataaray'lılığımdan gurur duyarım arkadaş...

murat dedi ki...

cidden çok merak ediyorum 2006 daki denizli maçında neler olduğunu..bilgisi duyumu olan varsa bir zahmet paylaşırversin..maç gs-kayseri maçından 16 dakika sonra bitti..biraz objektif düşünebilen herkes bu durumun fb için avantaj olacağını söyler..ali ipek in dile getirmediği imalarına gelince, o son hafta yanlış hatırlamıyorsam 3-4 takımın küme düşme tehlikesi vardı..fb lilerin iddia ettiği şeyin gs tarafından denizli ye teşvik primi verildiği olduğunu düşünürsek, bir mantık hatası bu kurguyu imkansız kılıyor..çünkü adamların teşviğe ihtiyacı yok kümede kalmak için puana ihtiyaçları var zaten..ali ipek in ima ettiği şeyin kümede kalma mücadelesi verdiği diğer takımların katakullileri olması daha olası..aziz yıldırım akıllı adam "biz farklı bir cumhuriyetiz, herkes bize düşman,kenetlenmeliyiz" imgesiyle ( bir zamanlar tüm memlekette hakim olan algı) diyerek fener taraftarının desteğini arkasında bulabiliyor..yoksa bu derece başarsızlığa rağmen türk futbolunun son on yılındaki en baskın profili olması mümkün değil..akıl fikir diliyorum tüm destekçilerine..

juvenal dedi ki...

şu 2 gunde okudugum en anlamsız en komık yazı. sanki haddineymiş gibi önce fenerbahçe taraftarı başkanını savunmasın dıyorsun. henuz ortada kesınleşmiş herhangi bir yargı kararı olmamasına rağmen. üstüne sen asıyorsun kesiyorsun fenerbahçeyi. birde yetmezmiş gibi savunmayın dedıgın ınsanların karşısında 8-0'i,denizli maçını savunmaya geçiyorsun. şakaysa bile komık dııl.

ne olmuş denizli maçında demıssınız ayrıca. 16 dk uzamış maç birde fenerbahçeye avantaj saglıyormus. dalga mı geçiyorsunuz kardeşim. dunyanın neresınde bir maç futboldışı sebeplerle 16 dk uzatılabilir. böyle hakemlik mi olur futbol mu olur. durdurursun maçı kararı federasyon verır ya da çıkartırsın taraftarı maç devam eder. bu ülkede ikametgah kagıdıyla bılet satıldı o zmn neredeydınız temızlıg ısteyenler. fenerbahçenın her atagı konfetılerle kesıldı. her hızlı hucumu konfetılerle kesıldı. hakemde mal bulmuş gibi atlayıp durdurdu her defasında maçı. futbolun f'sı bile oynanmadı o maçta. selçuk derelı bıle itiraf ettı yıllar sonra maçı tatıl etmesı gerektıgını sız hala ne olmuş dıyorsunuz utanmadan. tahir kıran çıkıp demedı mı azız yıldırım haluk ulusoyla bı çay içseydı denızlıden şampiyon dönerdı dıye. siz haluk ulusoyla kazandıgınız şampıyonlukların hesabını verın ondan sonra konusun.

sen geçen sene cemal nalga olayında ne ceza aldında fenerbahçe kume dusurulsun dıyorsun.3-5 tane antrenor,sporcu kovdun başka ne ceza aldın. yiğit şardan bıle göstermelık istifa etti. nasıl istifaysa basketbol şubesını bıraktı ama yönetım kurulu üyeliği devam etti. küme düşürülmediniz. neredeyse play off oynuyordunuz onun bıle sucunu bıze attınız. önce adam olun sonra bize ders verirsiniz.

koala dedi ki...

@ juvenal; sen gül diye yazmıştım, demek hedefi bulmuş. lan cemal nalga diyorsun, sike sürülecek beyniniz yok sizin. a salak, cemal nalga olayında zaten küme düşürülsün demişim. kaldı ki, bir hazırlık maçında yapılan bir işle, 34 haftalık lig maratonunu aynı kefeye koyuyorsan, sana ne diyeyim bilmiyorum.

juvenal dedi ki...

bak hocam ben tek kelıme hakaret etmedım ama senın tarzın bu. ınsanlıgın boyle ne yapalım. aynı sekılde karşılık bulursun o zmn. salakta, kuş kdr aklı olmayanda sensın. yazdıklarından bellı. aynı kefeye koyan yok. ama sende o olayda ceza almadın dıyorum. buna cvp ver adam gıbı saptıracagına. buda son yorumum bır daha fenerbahçe adını ağzına alma ağzının payını vermekle uğraşmayalım.

koala dedi ki...

@ juvenal, küfür et birader. benim için "şu 2 gunde okudugum en anlamsız en komık yazı." küfür ifadesidir. her küfrün mutlaka içinde küfür kelimesi barındırmasına gerek yok.
ben zaten yanıt verdim.

sen kimsin de, "fenerbahçe adını ağzına alma ağzının payını vermekle uğraşmayalım." deme cüretini gösteriyorsun.

ne yapacaksan yap. ulan herkes tehdit ediyor, dincisi ayrı, faşisti ayrı, fenerlisi ayrı. verin ağzımın payını amına koyayım. herkesin derdi, benim ağzımın payı. git papazın çayırı oku, deşarj olmak istiyorsan.

dt.ibo dedi ki...

ya arkadaş geçmişe gidilsin iyi güzel de, geçmişte herkesin boku var. FB'si, GS'ı,BJK'si ulan o zaman feneri amatöre mi düşürecekler!
Bu sene sporda şiddet yasası çıktı, atılan ağa da FB yakalandı. Futbol kirliydi, şimdi insanlar iki kez düşünecek kirletmemek için.
zaten bu olayın kapsamı sadece futbol taraftarlarını tatmin etmeye yönelik falan da değil. Olayda bahis ve borsa manipülasyonundan da bahsediliyor. Çete kurma olayı büyük ihtimalle ordan kaynaklı.
Aziz Yıldırım'ın karanlık bir adam olduğu herkesin malumuydu, şimdi kanuni olarak görücez ispatlanabilecek mi ispatlanmayacak mı!

murat dedi ki...

juvenal@ kafan mı iyi yoksa normal halin bu kadar mı? hazırlık maçında (basketbol yani yüzde 80 imizin herhangi önemli bir avrupa mücadelesi olmadığında zerre ilgisini çekmeyen bir branş) yapılan bir hukuksuzluk- şike değil dikkatini çekerim,şikede bir tarafa mefaat sağlama amacı vardır- nedeniyle bu blog yazarı galatasaray küme düşürülsün dedi ki o kadar utanmış bu olaydan( bana göre yersiz..sen hala fikir üretmeden mahalle ağzıyla bıdı bıdı ediyorsun..yazdığın yorumdaki her cümlene verilecek bir yanıt var ama öyle görünüyor ki cevap vermeye gerek yok..tavsiyem bu blogdaki futbol dışı yazıları oku bi ara..