15 Temmuz 2011

Bu nasıl insanlık!




Ne diyeyim ki, şu görüntünün üstüne! Bir canlıyı boynuna taş bağlayıp denize atan, bir yavru köpeği zincirle döve döve öldüren insan görüntüsündeki varlıkların olduğu bir ülkede barışı sağlayabilir miyiz? Kimsenin birbirini öldürmemesini bekleyebilir miyiz?

Böylesi fotoğrafları gördüğümde kendimi kaybediyorum, çıldırıyorum ve şu işi yapanların elime geçmesini istiyorum.

Lan ne kadar sevgisiz bir toplumuz biz! Bu kadar naif şairlerin, yazarların olduğu bir coğrafyanın çocuklarının, savunmasız canlıları işkence yaparak öldürmesini hangi mantığın içine sığdıralım.

Sonra "Neden küfür ediyorsun?" diyorlar. Bu piçlere ne söyleyeyim, sosyolojik çıkarımlar mı yapayım? Ettiğim küfürler için eleştiren arkadaşlar, rica ediyorum bir isim verin.

Ama bu puştluğu yapanlar için söyleyebileceğim küfürler henüz icat edilmedi, kelimelere dökülmedi. Bu tiplerle aynı sokaklarda yürüyoruz, aynı havayı soluyoruz.

Hakikaten birader, kimin aklına gelir, bir köpeğin boynuna taş bağlamak, başka birini zincirlerle dövmek.

Lanet olsun!

10 yorum:

ozdmroz dedi ki...

bir gün de şöyle bir post görsem burada " hayvana işkence ederken yakalanan adama işkence edildi" içimin yağları anca öyle erir.

hagininsolayagi dedi ki...

Bunları yapanlar inşallah o hayvancıklar gibi çırpınarak geberirler.

Barakuda dedi ki...

şu küfür olayına takığım ben de.. yani her küfürde aa şu kelime şöyledir, şu seksisttir, şu bilmemnedir demek çok boş yahu.. küfür işte ulan adı üstünde.. alırsın vitesi boşa ve sallarsın.. ben orospu çocuğu demeyi çok severim mesela.. bunu dediğim her kişinin annesi orospu mu.. elbette değil.. ya da diğer küfürler.. şu küfür cinsiyetmiş çok ayıpmış vsvs.. bayıyor.. cidden gereksiz.. içinden gelir, karşındaki de haketmiştir, sallarsın küfrü.. yoksa mesela orospuluğu meslek olarak icra eden kadınların çoğu ortada namusluyum diye gezinen kalp kırıcı, aşağılayıcı, umursamaz, götü kalkık, yemediği boku bırakmayan tonla kadından 40 kat daha namuslu..

küfür iyidir.. samimidir.. keşke daha fazla görsem burada..

şunları yapan orospu çocuğudur.. çok net..

şu memlekete 100 tane dexter'ı salacaksın, gör bak nasıl güzelleşecek her şey..

madamoz dedi ki...

Şehitlerimizin haberinden sona bu haberi gördüm.O an içimdeki duygu birikimi ve patlaması anlatılmaz.

"Sözün bitti yer : Türkiye"


2 yazın içinde eline sağlık.
Canlar çok sıkkın.

Adsız dedi ki...

sevgisine bu kadar sadık başka bir yaratık görmedim.birlikte yaşayan bilir.kendi varlığını insanla bu kadar anlamlandıran bir başka canlı var mıdır ? can dostlarımıza yapılan bu muamale, takınılan tavır... insanlık artık tek dişi dahi düşmemiş
canavar. lanet olsun...

Adsız dedi ki...

Hocam, orospu cocuguna orospu cocugu demenin ayip oldugu nerede gorulmus?

ozdmroz dedi ki...

" orospudan hiç zarar görmedim. ama yalan yok çocuklarından çok çektim."

Adsız dedi ki...

ilk kurbanin oldugu ilce de (Akcakoca) bir sure yasamistim. Sokaklarinda her cinsten kopek bulunurdu: tatile gelenler kopeklerini burda birakip gidiyordu. birgun kaymakama bu sahipsiz kopekler icin bisey yapalim diye gittik kaymakam (Ylisans yapiyordu) bize sacma sapan bir suru sey soyledi, ozetle: insanlar icin gereken parayi kopekler icin harcayamazmis (bu sark kurnazligindan nefret ediyorum: sanki insanlar icin bisey yapiyorlar da) Genel olarak yoneticiler boyleydi. Halka gelince; kedi ve kopeklerle ilgilenen tek bir insan tanidim ona da tum halk "deli" diyordu. Oradan ayrilmadan en son soyle bir olayla karsilastim: kanis turu kucuk bir kopegin dili kesilmis ve cope atilmisti. Kopegi bulan uni. ogrencisi kiz kopege iyilesene kadar bakti (veteriner olecegini soylemisti) sonra kopegi annesine gonderdi. Akcakoca boyle bir yerdir. Ayrica nufusu 20 bin kadardir ve 20 kisilik bir camisi vardir. Ama kutupanesi yoktur. Insanlari findik nedeniyle cok zengindir. Ama entellektuel olarak sifirdir. Soyleyeceklerim bunlardan ibarettir sayin yargic.

koala dedi ki...

@ Adsız; nasıl bir yer olduğunu gayet iyi anladım, yeterli benim için söylediklerin

Adsız dedi ki...

eksik yazmisim: 20 bin nufus ve 20 bin kisilik cami.