4 Temmuz 2011

Önce adam lazım


Ayıboğan, kaptan, delikanlı, yürekli, milli takım stoperi. Geçeceksin, çorbacı toplantılarını, altyapıdan genç oyuncuya tokadı, saha içinde kaptana ayarı. İstediğini yapar, istediğini söyler.

Onun gibi stoper yok, futbol bilgini de aynı zamanda "Bugün en iyi defans oyuncuları arasında John Terry’den ya da Ferdinand’dan bahsederler. Bakın onlar bizden daha mı iyi sokuyorlar topu oyuna" diye patlatıverir açıklamayı.

İki gol attı mı, tribünler götünü yırtar, kendinden geçer. Herkes gider o kalır.



Lorik Cana, bir kere Türk değil. Türkiye'de yabancı futbolcu oldun mu, ağzınla kuş tutacaksın, götünle balık avlayacaksın, sikinin üstünde parande atacaksın. Yabancısın ya, her şeyi farklı yapmalısın.

Misal, Ayhan 25 metreden şut çekip gol mü attı! Sen 35 metreden atmalısın, onu geçebilmek için. Yoksa 'Lorik Cana'dan, Bank Asya'da en az 30 tane bulunur.'

Mustafa Sarp'tan, Ayhan'dan, Barış'tan farkı var mıydı? Böyle demediler mi çok bilenler, futbolun ulemaları.

Futbolcu olarak farkı var mı yok mu, kendileri kadar bilemem. Onlar büyük ağabeylerimiz (!) çok büyük isimler. Her söyledikleri Tanrı kelamı gibi. Bir şey söylediler mi, doğrudur, bitmiştir, nokta.

Futbol takımlarını başarıya götüren unsurlardan biri karakterdir. Lorik Cana, bu yüzden önemliydi Galatasaray için. Sayısal olarak karakterli adamlar azalıyor. Hoca kellesi götüren, keyfine göre oynayan, antrenmanda kardeşi sayılabilecek çocukları tokatlayan yavşaklar bu takımda dururken, Lorik Cana gibi kişilikli insanların gönderilmesi Galatasaray'ın büyük kaybıdır.

Sürekli olarak doğru düzgün futbol oynamadığından dem vuruldu. Amına koyduğumun takımında geçen sene herkes döktürdü ya, biz unuttuk.

Pezevenkler etrafları yalama dolu olduğu için fark edemiyorlar tabii. Yanlarına üç-beş çocuğu toplayıp, iki Fenerbahçe hikâyesi anlattığında "Abi büyüksün" diye yalıyorlar ya, götverenleri, o yüzden sanal bir gerçeklikte yaşıyorlar.

"Lorik Cana'dan çok varmış"! Bakın bakalım Türkiye'deki şu futbol ortamına, Lorik Cana gibi kaç adam var!

Sahada ana avrat küfür eden Ayhan dursun, Hakan Balta dursun, Servet dursun, M.Sarp dursun, Cana gitsin.

En sonunda her taraf kişiliksiz orospu çocuğu kaynayacak. Tıpkı bu lafları söyleyen yavşaklar ve etrafındakiler gibi.

Lorik Cana, futbolculuğuyla gösteremese de, insanın saygıyı nasıl hak edeceğinin en büyük örneklerinden biri olmuştur. Futbolculuğunu sikeyim, önce adam lazım bu ülkeye ve bu takıma...

Güle güle adamoğluadam, yolun, şansın, kısmetin açık olsun.

8 yorum:

il capitano dedi ki...

abi şimdi o Cana'dan 30 tane bulunur diyen şerefsizlere soralım :

biz sarp'ı bedavaya verecek takım bulamazken bu adamı Uruguay milli takımının kalecisiyle kafa kafaya takas ettik,etmeseydik de 6-7 milyon euro para alacaktık.Madem 30 tane var Cana'dan çıkaralım da Avrupa piyasasının anasını sikelim!

Cana umarım bir gün geri döner bu camiaya,bu renklere ama o zaman bu kulübü yönetenler mutlaka şerefli insanlar olsun!

koala dedi ki...

@ il capitano, bizim yavşak futbolcularımız bu yorumculara ağlıyor, sızlıyor "Abi takımdan kesik yedim, şu benim yerime oynayan adamın üstüne gidin" diye. Tamamen faşist zihniyet, başka bir şey değil

Melih ERTAN dedi ki...

abi başka bir yazına yorum yazmıştım hatırlarsın belki. ben forma alıp kimin adını yazdırdıysam bir cenabetlik oldu. Kewell, Baroş vb. ama NIKE'dan çıkacak ilk formaya bu güzel insanın adını yazdıracağım. Yolu açık olsun.
Melih ERTAN

Adsız dedi ki...

Servet bakalım önümüzdeki Yıl faturayı yeni gelen yabancılara mı keseceksin ? Başarı gelirse Türklere, gelmezse Baros Culio Elmandere Çakalll .

Tayfur senmisin Leennn ???

Suat dedi ki...

Abi iyi ki varsın!
İçimin haykırışı senin yazıların!

pelezinho dedi ki...

sonuna kadar katılıyorum ozan abi.bende bloğumda buna benzer bir yazı yazmıştım bir ay kadar önce.

http://tolgaem.blogspot.com/2011/06/bu-adam-kesinlikle-kalmal.html

Adsız dedi ki...

bizim takımda nedense formayı hakeden adamlar azalıyor bu servet gibi sarp gibi yavşaklar duruyor ya içim sızlıyor. Eskiden o formanın bi değeri varken, eskiden o formayı giyen kendinden 10 yaş ufak cocuga tokadı basmak cezasız kalmazken şimdi nedense 3 maymunu oynuyorlar. Galatasarayı şirket olarak gören başkandanda bunlar beklenirdi ne olcakki? Bi çalışan gider bi çalışan gelir değilmi ? sonuçta en önemlisi başarı başarı başarı

Turan dedi ki...

Hiç unutmuyorum Sivas maçıydı, Aslantepe'deki ilk resmi maçımız. Bizim kaleye doğru bir top geldi, Cana kovaladı topu ve dışarı çıktı. Sonra tribünler Cana'yı alkışladı o da dönüp güney tribünü alkışladı bayağı bi'. Takımı ateşlemeye çalıştı. Hiç gözümün önünden gitmiyor.

Bir daha böyle futbolcu alabileceğimizi zannetmiyorum. Pas atamıyormuş da bilmem ne yapamıyormuş...Eee birader onu yapanında başını yediniz siz. Lincoln bakmadan pas atıyordıu, ha keza Misimovic. Dünya'nın en zor işi Galatasaray'da yabancı futbolcu olmak.

Her ne kadar Nazio'dan nefret etsem de yolun açık olsun Cana. Seni özleyeceğim.