24 Ağustos 2011

Don Kişot

"Türk futbolunun kulüpler bazında Avrupa’daki en üst düzey temsilcisi olan Fenerbahçe"

Şu ifade, bugün alınan karardan sonra Fenerbahçe'nin resmi sitesinden alınmıştır.

Bak, bunların sorunu net olarak budur. Yani kendilerini dev aynasında görmek. Kimse yanlış anlamasın, Fenerbahçe'nin büyük bir kulüp olmadığını söylemiyorum. Bilakis, bu ülke sınırları içindeki en büyük kulüplerden biridir ama bu zekâdaki adamlar, kendilerine birtakım gereksiz ve zorlama payeler verdikleri için şu an içinde bulundukları durumdalar.

Neden büyüksünüz, nedir sizi 'en büyük' yapan. Kütahyasporlu adam için de Kütahyaspor en büyüktür. Şu saçma sapan, çocuk kandırmacalarından sıyrılın lan artık.

Neresinden tutarsan, oradan elinde kalır, söyledikleri. Sezon ortasında "Hepinize yeteriz" dediler. Ama işte 'sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner' yine işledi. Sezon bitti aradan 2 ay geçmedi, tüm kulüpleri etraflarında toplamaya çalıştılar. Adama sormazlar mı "Hani, herkese yeterdiniz? Ne oldu?" diye.

1.5 yıl önce şöyle bir cümle kurmuştum, "Artık herkesin aklını başına alma zamanı geldi hatta geçiyor. Kendinizi sürekli olarak dev aynasında görmeyi, rakiplerinizi aşağılamayı, kendinizden başka herkesi küçük görmeyi bırakın. Evet, böyle yaptığınız sürece nefret duygusu uyandıran bir kulüp olmaya devam edeceksiniz ve bu fikriniz en sonunda vazgeçilmez korkunuz halini alacak.

Eğer siz Fenerbahçeli'yseniz ve hâlâ 'Tüm Türkiye'ye karşı savaşıyoruz' diye düşünüyorsanız, daha bol bol travma geçirmeye hazırlanın derim."


'Ben demiştim' mealinde söylemiyorum bunu. Şu süreçte bile, aptalca ve anlamsızca bir biçimde tepeden bakmaya devam ediyorlar. O kadar az sayıda insan var ki, şu süreçte özeleştiri yapan. Hâlâ "Ligden çekilelim, bakalım o zaman ne yapacaklar?" diye kendilerini kandırıyorlar.

Elbette ligin tadı tuzu kaçar ama siz olmazsanız da bu lig devam eder. Dünya dönüyor, bunlar ellerinde bir sikindirik sopa, kendileri döndürüyor sanıyor. Lan dönüyor, dönüyor; siz döndürmüyorsunuz.

Bir kendinize gelin. "Biz nerede hata yaptık?" deyin, "Şike yaptıysak bedelini ödeyelim" deyin. İnsanları siz olmadan, hiçbir şey olmayacağını inandırmaya çalışmayın. Eyvallah, siz bunu söyleye söyleye inanmışsınız ama kendi yalanlarınıza başkalarını inandırmaya çalışmayın. Galatasaray'sız da olur, Beşiktaş'sız da olur, sizsiz de olur.

Şu kibirden, 'biz en büyüğüz' efelenmelerinden vazgeçin artık. Bu kadar şey aklınızı başınıza getirmeye yetmiyorsa, ne olması lazım başka?

Heriflerde öyle bir özgüven var ki, UEFA'yı bile tehdit ediyor. Sanıyorlar ki, buradaki TFF gibi, UEFA da tırsacak. Don Kişot'tan beterler yemin ediyorum.

Resmi site diyor ki, "Gün; yurtdışına çıkış yasağı varken kendi takımının maçına dahi gidemeyen başkanların, kendisini pür-i pak gösterme çabalarını izleme; kendilerinden istenen belgeleri dahi teslim edemeyen ancak her fırsatta yurtdışına jurnalcilik yapan kulüplerin, kafa karıştıran demeçlerini dinleme zamanı değil, başımızı ellerimizin arasına alıp Türk futbolunun geleceğini düşünme günüdür. Gün; hep birlikte Türk futbolunu daha iyi bir noktaya taşıma ve uluslararası alanda haklarımızı koruma adına, adımlar atmak günüdür."

Bak şimdi, "Gün; yurtdışına çıkış yasağı varken kendi takımının maçına dahi gidemeyen başkanların günüdür" diyen adamın, İkinci Başkanı bu ülkede aylarca kendi takımının maçına gidemedi. Nihat Özdemir değil miydi, yurtdışına çıkış yasağı konan. Sen şimdi aklınsıra ona buna laf sokmaya çalışıyorsun ama aynı bokun laciverdi, iki yıl önce sendin.

"Gün; hep birlikte Türk futbolunu daha iyi bir noktaya taşıma ve uluslararası alanda haklarımızı koruma adına, adımlar atmak günüdür." diyenler, yüzlerindeki boktan maskeleri çıkartsınlar. Üç ay önce Fenerium'larda tişört bastıracaksın, "Hepinize yeteriz" diye, şimdi birden birlik mavalları okuyacaksın.

Statlara giderek olmaz bu işler. Önce yaptığınız hatanın, arkasında durmaya çalıştığınız ama yakın bir zamanda satacağınız adamın kim olduğunu algılayın.

Yeldeğirmenlerine karşı savaşa devam...

İsmet Paşa güzel söylemiş; "Hadi canım sen de..."

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Savcilikta gordukleri belgelerle cl'ye almadiklari Fenerbahce'nin yerine yarin kuraya Trabzon girecek. Resmi aciklama:

http://www.uefa.com/uefa/mediaservices/mediareleases/newsid=1666864.html

Adsız dedi ki...

su olayda ki hukuksuzlugu gören bi allahin kulu akli basinda fanatik olmayan galatarayli yokmu su ülkede

Tanita Tikaram dedi ki...

UEFA bakti bizim suklum puklum TFF olayi yuzune gozune bulastirdi, aldi sai eline. Fenerlilerin aglamaya sizlamaya hakki yok... Edirne'nin disina Fener'in borusu otmuyor..
Ligden cekileceklerse de cekilsinler, biktik hergun Fener de Fener.. Sener Sen baskan, Fenerbahce sampiyon. Bu kadar...

Ozan dedi ki...

sen hala bu sayfada mısın lan adsız siktir ol git evet taraflı bakıyoruz biz hadi canım yaylan git aziz yıldırım maskesi al tişörtü al git cenevreye falan ne bilim uefayı basın tehdit edin falan gidin kumda oynayın lan

Sali dedi ki...

fener "hepinize yeteriz"i bastırdı; uefa tek bir adamını gönderdi "hepinizi sikeriz" dedi! Satışta!!!

Adsız dedi ki...

Bunu adam yerine koyup ta buraya yorum yazmayın

koala dedi ki...

@ Adsız; Lan malak sen önce -da ekinin nasıl yazılması gerektiğini öğren, sonra yorum yazarsın. Hem sik kafalısın, hem Türkçe bilmiyorsun, hem beyinsizsin.

'Yorum yazmayın' diye yorum atıyorsun. Daha ne diyeyim sana...

Adsız dedi ki...

@koala; olm senin basindan kücükken bi cinsel taciz tecavüz filan mi gecti bu kadar küfredip duruyosun? fenerli mi sikti seni zamaninda noldu korkma anlat.
hadi bunu da yayinla

koala dedi ki...

@ Adsız, malın önde gidenisiniz hakikaten. sadece acıyarak izliyorum seni ve senin gibileri.
küçükken taciz ettiler diyelim, seni mutlu edecek mi?
biri için duyabileceğim en boktan his acımaktır.
mal evladım benim, o kadar küfür eden bir adam, kendisine edilen küfrü umursar mı sanıyorsun?
keşke köpeklerin duası kabul olsa değil mi? avuç açıp göklere beklersin.

Saunders82 dedi ki...

Adsız malı hadi bank asyaya orda tavşanlı linyit sporla çekişin hem as kalecileri sizin eski kaleci Oğuz Dağlaroğlu'ymuş ona da para yedirin yenersiniz rahat rahat. Hadi uzayın artık minimum 2 yıl bizle mümkünse muhabbet bile etmeyin, ne zaman tekrar şampiyonluğa oynarsınız o zaman belki kaale alırız sizi... Zaten almıyorduk artık ortak paydamız da kalmadı. Hadi siktirin gidin, eskiden ananızın liginde oynayın diye taşşak geçiyorduk artık taşşak da geçmeyeceğiz. Gerek yok, yeterince taşşak oğlanı oldunuz tüm dünyaya...

Ulan yarrağımı ye fener diye diye yedirdik ya bunlara yarrağı en kökünden, o operayı kutsal marş ilan etmek lazım. Adsız bundan sonra dediğim gibi tavşanlının yarrağını yiyin. Müzmin oralcılar sizi...

Adsız dedi ki...

Basini kuma gommemis herkes bir hukuksuzluk oldugunun farkinda. Benim gibi basinda cikan herseye inanmiyorsaniz eger, bahis konusu hukuksuzlugu ancak savciliktaki belgelere ulasabilenler (savcilik, emniyet, federasyon etik kurulu ve UEFA mufettisi) biliyor.
UEFA, CL kurasina kadar sabredip mudahele geregi duydu. En onemli gordugum nokta, savcilikla gorusen mufettisin FB'yi riskli bulurken titizlikle degerlendirdikleri bu organizasyona TS'u dahil etmekte bir beis gormemis olmalari. Yoksa uc ay bes ay sonra TS'un da sike nedeniyle ceza alma ihtimali olsa UEFA boyle bir cozum uretmezdi.
Savciligin iddianamesini sabirsizlikla bekliyorum. Sanirim kanaryayi fena inletecek.

Adsız dedi ki...

@Saunders82: Fenere operadan bahsettin de, gecenlerde Sukru Saracoglu'nun karsisindaki billboardlarda kocaman 'Herkese Opera' ilanlarini gordum, genis capli bir kufredis gibi geldi bana.

Adsız dedi ki...

@adsiz: Guzel kardesim, Aziz Yildirim'in kulu kopegi olmaktan Fenerbahce kulbune aidiyet hissinizi kaybetmissiniz siz. Bir avuc Fenerbahceli disinda gerk Turkiye'de, gerekse de Avrupa'da eldeki deliller sizin suclu oldugunuz intibasini veriyor. Federasyon da aslinda bunun farkinda, bu sebeple bazi kisileri tedbirli olarak ceza kuruluna verdi. Aehmet Ali Aydinlar'in kendi eliyle Fenerbahce'yei dusurumeye yuregi yetmedigi icin bu soytarilik suruyor. Bu arada silah tuccari baskan Aziz Yİldirim'in halen Metris'ten kulubu yonetmesi isie trajikomik bile degil!! buna musaade eden herkes bu basa gelenlere mustahaktir.

Adsız dedi ki...

Ne karaktersiz onursuz şerefsiz adamlarsınız lan siz? başından beri söylüyoruz şike yaptıysak düşelim şampiyonlar ligine gitmeyelim amına koyim daha ne diyelim.gazete küpürlerinden ceza aldık ceza aldığımız gün Sadri ibnesinin amcıkoğlunun cezası kaldırıldı sen bize "vay efendim fenerbahçe kendini dev aynasında görüyordudaaa..diye hikaye anlatıyorsun. ne kafası yaşıyorsunuz lan siz söylede bizde içelim ondan amına koyim ya...hala büyük resmi görememiş götoğlanı fenere hukuksuzluk yapıldı diye elin götünde sevinçten götünü parmaklıyorsun sikiiiim sizin gibi beyinsizleri ...!!!