29 Eylül 2011

Hayatınızda en sevindiğiniz ve en üzüldüğünüz gol?


Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ya da Karagümrük fark etmez. Hayatınızda en çok hangi gole sevindiniz? Hangi gole kahroldunuz?

Uzun, kısa, tek kelime fark etmez. Yazın işte...

Hep ben yazmayayım, biraz da siz yazın. Tek taraflı emişken ilişkimize can verelim...

EN SEVİNDİĞİM GOL

O kadar maç izleyince insan arasından hangisini seçeceğini bilemiyor fakat en sevindiğim gol, Saunders'ın Kadıköy'de Federasyon Kupası'nda attığı goldür.

YIKILDIĞIM GOL

En üzüldüğüm gole gelince; Şifo Mehmet'in attığı rövaşata olmuştur. Tamamen anlık tepkiler ama o kadar yıkıldığımı anımsamıyorum.

41 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Hagi'nin Bilbao'ya attığı gol en sevindiğimdir. En üzüldüğüm ise Johnson'un Galatasaray'a attığı frikik golü, yıkılmıştım resmen, 2 saat ağlamıştım.

Unknown dedi ki...

En sevindiğim gol, Popescu'nun penaltısı, 2. sırada da kesinlikle Hasan Kabze'nin BJK'ye attığı 2. gol.

En üzüldüğüm gol sanırım Lucescu döneminde Barcelona'dan yediğimiz ofsayt goldü.

Great White dedi ki...

celustka ile inter' e attığımız gole ne kadar sevindiysem, 96' da aykut' un bize attığı gole de o kadar üzülmüştüm; yalan yok..

Adsız dedi ki...

En sevindiğim için çok kafa yormam gerekiyordu ama ilk olarak aklıma gelen semih'in hırvatistan'a attığı goldü sanırım

En çok üzüldüğüm de adana demirspor'un konya'daki bank asya'ya yükselme maçında güngören'den uzatmalarda yediği goldü.

akkoyunserkan

Unknown dedi ki...

Hırvatistan karşısında, uzatmanın uzatmasında bulduğumuz gol.

1-2 sene önce Milan'ın, Lazio karşısında yediği beraberlik golü. 10bin küsürüme sebep olmuştu.

Adsız dedi ki...

stalag
abdullah ercan antepe gidince.. 1996ya dönüş yaptım ..maçın özetlerini tekrar izledim maalesef..en sevindiğim gol aponun golüydü..ve aynı maçta aykut kocamanın attığı golle hayatımın en büyük yıkımını yaşamıştım..apo ;gol attığımda tellere çıkmıştım ellerim kesilmişti ama farkına bile varmadım demişti..

scapula dedi ki...

En üzüldüğüm, Hamburg maçında yediğimiz son gol. Gol atmayı, Kadıköy'deki finale ilerlemeyi beklerken yedik. Kahroldum, çok çaresiz hissettim kendimi. Kaldım öyle.

En sevindiğim de galiba Bordeaux maçındaki. Çünkü tam umudun kesildiği anda geldi.

Jardel'in altın golü, Ümit Karan'ın kupada son dakikada Fener'e attığı gol, yine Ümit Karan'ın Hüseyin Göçek'in sabote ettiği maçın son dakikasında İBB'ye attığı ve beraberliği getiren golü. E tabii Pope'nin penaltısı. UEFA maratonunda atılan gollerin çoğu belki. Güzel takımdı.

Ama dediğim gibi, en diyorsak, Skibbeli sezon UEFA'da attığımız ve yediğimiz o iki gol, konjonktürden bağımsız olarak, o an, en uç duyguları yaşatandı sanırım.

Burak Eken dedi ki...

En sevindiğim gol: Semih'in Hırvatistan'a attığı gol.

En üzüldüğüm gol: Euro 2008 yarı finalinde Lahm'dan yediğimiz gol ve 2002 yarı finalinde Ronaldo'dan yediğimiz gol. İkisinin de etkisi aynıdır, seçim yapamadım.

Not: Evet, milli takım taraftarıyım.

zenci dedi ki...

en sevindigim gol coktur. ama Popescu penltisi ve Jardel'in altin gol olabilir.

En uzuldugum ise Jhonson'un frikigi. Tek kale oynarken yemistik kahrolmustum...

selaminko dedi ki...

en sevindiğim gol SABRİ'nin Bordoya attığı gol. Keza Sabri benim için özel adamdır. En üzüldüğüm gol F.Akyel'in hatası sonucu Bilbao'dan yediğimiz gol.

fabrizio dedi ki...

Şubat 2008 Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Finali... 90+1 Ümit Karan'ın skoru 2-1 yapan golüne sevincimi tarif edemem. Diğer taraftan Volkan'ın hazımsızlığını da aynı anda hatırlarım.

En üzüldüğüm gol ise 2003 Şampiyonlar Ligi'nde Real Sociedad maçıdır. Nihat'ın samimiyetsizliğinden ötürü müdür bilinmez ama Xabi Alonso'nun kafasından sonra yıkılmıştım...

Adsız dedi ki...

Tek gol soylemek zor, ilk aklima gelen en cok sevindigim ve en cok uzuldugum besliyi sayayim:

En sevindiklerim:

1- UEFA finalinda Popescu'nun attigi son penalti
2- 98-99'da Ali Sami Yen'deki A.Bilbao macinin son dakikasinda Hagi'nin imkansiz acidan attigi gol
3- 99-2000 sezonunda Sampiyonlar Ligi'nden UEFAY'ya gitmemizi saglayip Milan'i eleyen Umit Davala'nin penalti golu (macta o penaltinin atilisina bakamamistim)
4- 2005-2006'da Hasan Kabze'nin Inonu'de Besiktas'a uzatmanin sn 20 saniyesinde attigi mac kazandiran gol
5-2007-2008'de Nonda'nin Sampiyonlugu getiren, Volkan'a giren kafasi

En uzulduklerim:

1- 2001-2002'de, Ali Sami Yen'deki Roma macinda son saniyede yedigimiz sacma gol. O golu yemesek Barcelona, Roma, Liverpool grubunda ilk 2'ye kalip ceyrek finale cikiyorduk. Golden sonra dizimi dovmekten dizim morarmisti :)
2- 2005-2006'da 4-0'lik Fener macinda Anelka'nin attigi son gol. O golden sonraki Aziz Yildirim'in yavsak gulusu hala aklimda, "Su adami guldurdunuz ya, futbolculugunuzdan utanin" diye dusunmustum, o seneki mucadeleci takima bu teslimiyeti yakistiramamistim.
3- Yenilen degil ama sayilmayan gol olarak, Tanju'nun 88-89'da yari finalde Steau Bukres deplasmaninda 2-0maglupken ofsayt diye verilmeyen golu. Vallahi de goldu ve belki de final kacti o karar yuzunden!!
4- 3 sene once Ali Sami Yen'deki Hamburg macinda yenilen ve butun tur gecme umitlerini sifirlayan 3. Hamburg golu
5- Ali Sami Yen'deki son galatasaray-Fener macinda yenilmemize sebep olan, Leo Franco'nun Selcuktan yedigi salak gol

Ilk aklima gelenler bunlar benim.

Selamlar,
Selim

tyfn dedi ki...

En üzüldüğüm gol 2008 Yılında AdanaDemirspor & Güngören BLDspor arasında ki TFF 2. Lig play-off final maçın da son dakikalar da yenilen gol idi...

En Çok sevindiğim gol o kadar cok var da Belki Özgür Nasuh'un(adanademirspor) Türkiye kupasında Trabzonspor'a attığı gol (1-0 bitmişti) ya da Semih'in Hırvatistan'a attığı gol :)

bay tükancı dedi ki...

Şampiyonlar liginde real madride karşı 2-0 geriye düştüğümüz maçta Jardel`in öne geçiren golü en çok sevindiğim goldür heralde.
Ki ilk defa gol sevncinde Jardelle beraber onun yaptığı gibi samba yapmaya çalışmıştım.
En çok üzüldüğüm gol diye aklımda yer eden bir gol yok ama yine aynı maçtan ofsayt nedeniyle sayılmayan 4. golümüze çok üzülmüştüm.

Adsız dedi ki...

en sevindiğim kewellın bordeaux ya attığı gol ama böyle bi sevinmek yok etrafımdakileri dövdüm adeta..
en üzüldüğüm ise aynı sene hamburgdan yediğimiz ikinci goldür..

Erhan dedi ki...

Benim icin Semih'in Hirvatistan'a attigi gol, en fazla sevindigim goldur. Onun disinda, her ne kadar gidisat onceden belli olmus olsa da, Popescu'nun Uefa finalinde attigi gol de beni cok sevindirmisti.

Cok uzuldugum gol pek hatirlamiyorum, demek ki unutup gidiyorum :b Lakin biraz dusundugumde, hayatimda beni en cok uzen - o 6 golluk mactan da fazla uzen - Fenerbahce'ye Ali Sami Yen'de 0-4 yenildigimiz mactir. O mactaki gollerin hepsi beni uzmus demek ki.

Adsız dedi ki...

En sevindiğim gol Prekazi'nin Monaco'ya attığı frikik golü. Hala da resimli zihin lugatımda gol sevincinin karşılığı, kollar vucuttan 30 derece açılmış halde 'gooooool' diye bağırarak koşmaktır.

En üzüldüğüm gol, bir Roma maçının 90+2. dakikasında (yılını hatırlamıyorum) Emerson'un attığı goldür. Hangi maçın uzatması olursa olsun, üst köşede 90+2'yi gördüğümde hep bir küfür ederim Emerson'a.

Adsız dedi ki...

Sevindiklerim:
-Prekazinin monacoya attığı gol.
-Saunders ın Fenerbahceye attığı gol.
-Hakan Şükürün Leeds e attığı gol
-Arif'in Man. utd a attigi gol
-Kubi'nin Barcaya attığı gol.
Uzuldugum ise: Yedigimiz tüm goller bunun haricinde en üzen ise atamadığımız gol olması gereken Rotariu'nun werder bremen e atamadığıdır

dt.ibo dedi ki...

popescunun penaltısı tartışmasız en sevindiğim. en üzüldüğüm meşhur 14 sene sonra gelen şampiyonluk öncesi rizespora yenildiğimiz maçtaki goller.

ufaktım,Rize'de tribündeydim. Meşhur GS'ı Tanju'yu Prekazi'yi izlemeye gitmişim, golleri bile hatırlamıyorum ama ağlamaklı dönmüştüm eve, mahalle esnafının kulağımda hala çınlayan kahkahaları da cabası

M.Cagdas dedi ki...

En uzuldugum gol Euro 96'da cok iyi oynadigimiz Hirvatistan macini kaybettiren Vlaovic'in goludur herhalde. Daha cocuktum ve aglamistim o mactan sonra.

En sevindigim de tabiki Popescu'nun penaltisi. Dindar biri olmamama ragmen penaltidan once dua sayisini hatirlamiyorum.

Tanita Tikaram dedi ki...

En sevindigim ve ek olarak en
fazla agladigim gol,
Denizlispor-Fenerbahce macinda 89. dakikada Mustafa Keceli'nin attigi gol. Onun disinda yukarida belirtilen bircok golun disinda yazilmamis olanlar: Ilhan Mansiz'in 2002 Dunya Kupasi'nda Senegal macinda Davala'nin ortasina ucan tekme ile attigi gol.
N. Xamax macinda Tanju & Ugur Tutuneker AS'nin attigi bilimum goller.

En uzulduklerim muhtemelen galibiyet beklentisi icinde olup sacma sapan gollerle elendigimiz bircok UEFA macidir.
Aklima Hamburg geldi ilk anda ama eminim daha fazla vardir. Fener'e yenilince hirsimdan catlamak disinda uzuldugumu pek soyleyemem..

L dedi ki...

benim en çok sevindiğim, şu 05-06 sezonunda, sondan 2. hafta oynadığımız beşiktaş maçında hasan kabze'nin attığı 2. goldü. hani sonradan şampiyon ol(a)masak bile bu golü yazabilirdim buraya belki. maçı izlediğim şartların da alakası olabilir bu golü seçmemde.

en üzüldüğüm için seçim biraz zor ama, 01-02 ş.ligi gruplarındaki 2-2'lik barcelona maçında yediğimiz gollere nedense çok içerlemiştim.

Hakan Özkan dedi ki...

En çok sevindiklerim:
* Prekazi'nin Monaco'ya attığı.
* Uefa finali Popescu.
* Nonda'nın FB'ye attığı şampiyonluğu getiren gol.
* Denizlispor-Fenerbahçe maçında M.Keçeli'nin golü.

En çok üzüldüğüm ise tek:
*3 sene önce Hamburg maçında yediğimiz son gol.

BasitOyna Blog dedi ki...

Hagi'nin Milan'a attığı aşırtmaya çok sevindiğimi hatırlarım. En üzüldüklerim arasında Johnson'un Sami Yen'de büyük bir şansla attığı ve Fb'nin kazandığı maçtır.

alig dedi ki...

en çok sevindiğim coştuğum gol hasan kabze 90+3 beşiktaş ve nihat çek cum. maçı 3. gol yıkıldığım golse sonrasında maç dönsede 2008de hırvatlardan yediğimiz gol ve önceki sene forlanın attığı gol çıldırdığım ansa futbolla alakasız kerem tunçeri kerem tunçeri kerem tunçeri kerem tunçeri kerem tunçeri...

Ozan dedi ki...

En sevindiğim Kewell'ın Bordoya attığı harika gol en üzüldüğüm ise 2003 sezonu Sergen'in atıp şampiyonluk hayallerimizi bitiren golü.

sago dedi ki...

en sevindiğim gol Hagi nin A.Bilbao ya attığı goldür.en üzüldüğüm ise johnson un ASY de bala mala bize attığı goldür.

Saunders82 dedi ki...

Suat'ın Juventus'a attığı uzatma dakikası golü...

Üzüldüğüm ise Cantona'nın golü...

Melih ERTAN dedi ki...

Tabiki Prekazi'nin füzesi. yaş daha 7, kısa şortlu, kısa çoraplı biri çıkıyor. 40 metreden vuruyor. Beni ve birçok kişiyi GALATASARAYLI yapıyordu.
Üzüldüğüme gelince pek hatılamıyorum, aslında bir iki tane geliyor aklıma ama o anları tekrar hatırlamak istemediğim için başka şeylere odaklanıyorum. Fakat 2 sene önce Lincoln ile Kadıköy'de öne geçip hemen arkasından Selçuk'tan yediğimiz gol yok mu? İlk aklıma gelen oldu.

WarBlood dedi ki...

Hagi'nin a.bilbao'ya 90 da attığı gol en sevindiğim goldür.Sevinçten koltuğun tahta kenarını kırmıştım.

En çok üzüldüğüm ise son fb maçında Alex'in attığı gol.Yediğimiz hiç bir gol o derece kötü etkilememişti beni.Sanırım nedeni o gün stadda olmamdı.

Adsız dedi ki...

2001 yılındaki Türkiye Kupası maçını hatırlarsınız.Hani şu 4-4 biten.Beni yıkan maç o maçtır.Üzülmek değildi onun adı, kahrolmaktı.Penaltılardan sonra 12 yaşındaki bir çocuk hüngür hüngür ağlıyor.Yan komşu da ise sevinç hakim.Zaten o günden sonra hiç sevemedim onları...

ozdmroz dedi ki...

En sevindiğim gol: Tartışmasız Hagi'nin A.Bilbao'ya attığı son dk falsosu.

En üzüldüğüm gol: Johonson'un emre'nin götünden sektirerek attığı boktan gol.

nusr@emre dedi ki...

Nouma'nın Taffarel'i de sakatlayarak attığı gole çok üzülmüştüm,

Hagi'nin Bilbao'ya attı gol kesinlikle 1 numaram..

Saunders82 dedi ki...

Bir de Necati'in Ümit Karan'ın ortasına gelişine sol ayağıyla sttığı golle (zaten birlikte tribündeydik), Ribery piçinin açılışını yaptığı 5-1'lik maçının ilk golüne de çok sevinmiştim. Nobre ve Youla'dan yediğimiz her gole de uyuz oluyordum. Özellikle o sezon yenildiğimiz Gençler maçı da var...

aksilaz dedi ki...

En sevindiğim gol Ümit Karan Türkiye kupasındaki fenere son dakika golü.

En üzüldüğüm ise Roma ile evimizde oynadığımız ve 3-2 kazandığımız maçta hasslerin skoru 1-2 yapan golü. çünkü ikinci yarı başında yemiştik ve ümidimi kırmıştı.10 yaşında ağlatmıştı o gol beni.

Ogulcan dedi ki...

En çok sevindiğim 2gol Popescunun penaltısı ve Nondanın golü.

en üzüldüğüm gol ise C.BRUGGE maçında Pintonun golü. 8 yaşına beni ağlatmıştı o gol

bora dedi ki...

Ben biraz geç kalmışım yorum için. En çok sevindiğim gol, 98 Dünya Kupası yarı finalinde Kluivert'ın Brezilya'ya attığı goldür. En çok üzüldüğüm ise, 99 Şampiyonlar Ligi finalindeki Solskjaer'in Bayern'e attığı son goldür. Evet, çocukken daha çok sevinip daha çok üzülüyordum. Futbola karşı temiz duygularım vardı. Ağlardım, küfrederdim. Şimdi ise veriyorum rahvanı gidiyor. Spordaki profesyonelliğe karşı olduğumdan beri bu böyle maalesef.

murat dedi ki...

en çok sevindiğim ve sonra fazlasıyla üzüldüğüm 1-1 in rövanşında ali sami yen de maç 0-0 giderken son dakikalardaki rotariu nun pozisyonudur. 2 yaş küçük kardeşimle birlikte izliyorduk maçı. son dakikalarda,hadi belki bi uğur filan olur diye işemeye gitmiştim, salondan kardeşimin goooolllllllll sesi gelmesiyle birlikte tv ye koştum meğer gol olmamış..o sinirle giriştim kardeşime, ulan gol olmadan niye golllll diye bağırıyosun diye:)

Burak dedi ki...

ben hiçbir derbiyi evimde izlemedim. her derbide olduğu gibi, küçükçekmece'nin ücra kıraathanelerinden birinde izliyordum 05-06'daki beşiktaş maçını.

15 yaşındaydım hasan kabze beşiktaş'a 90+3'te o golü attığında. her anını hatırlıyorum. hasan daha topa vurduğunda gol diye ayağa kalktım. top filelerle buluşunca da, tanımadığım abilerle, dayılarla sarmaş dolaş olup, ağladık.

o gol belki şampiyonluğu garanti etmemişti ama, bizim içimizdeki inancı müthiş derecede körüklemişti. 2002'den beri süregelen bir başı eğiklik vardı taraftarlarımızda; en azından bende. maçın ardından ''şampiyon biz olacağız.'' dedim evde babama. dediğim gibi, müthiş bir inanç vardı içimde. hayatım boyunca da bir şeye bu kadar çok inandığımı hiç hatırlamıyorum. o tekti ve öyle de kalacak galiba.

o gol ve o şampiyonluk, üzerimizdeki o rüsva hissi bir anlamda silmiş oldu.

en çok yıkıldığım gol de kesinlikle hamburg maçında olic'in attığı 3. gol. tam bir saat boyunca koltukta kilitlenip kalmıştım. ağlamak istiyordum ama ağlayamamıştım bile. hani insanın kanını donduran durumlar vardır ya, o anki ruh halimin tam olarak karşılığı buydu ve hâlâ o gol ne zaman aklıma gelse, birden bir sessizlik çöker üstüme.

brk dedi ki...

en üzüldüğüm gol fatih akyel hıyarının yüzünden a.bilbaodan yediğimiz gol, en sevindiğim ise leeds united'a hakan şükür'ün, milana ü.davalanın ve jardel'in real madrid'e ve semih'in hırvatistan'a attıkları. popescunun golünü penaltı diye saymadım ama...

Adsız dedi ki...

haginin bilbao golü en sevindiğim,

cantonanın maçı 3-3 e getiren golü de en üzüldüğümdür.