9 Şubat 2012

Bırakın yalanı dolanı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Bugün burada milli eğitim adına gerçekten tarihi bir anı yaşıyoruz. Fatih Projesi ile eğitim ve öğretimin metodunu ve çehresini köklü bir şekilde değiştiriyor, modernleştiriyor, yaşadığımız çağın gereklerini ve imkanlarını artık sınıflara taşıyoruz.

Bugün, burada, sadece Türk milli eğitim sisteminde değil, küresel ölçekte yeni bir dönemi başlatıyor, bir çığır açıyoruz. Zira şu anda tüm dünyanın gözleri Türkiye'mizin üzerinde. Şu anda dünyanın birçok ülkesi, Fatih Projesi'ni çok yakından takip ediyor. Türkiye'de bugün başlatılan Fatih Projesi dünyada örnek olarak gösteriliyor, örnek alınıyor.

Bugün, 17 ilimizde, 52 okulumuzda Fatih Projesi start alıyor. İnşallah, bu yılın Eylül ayına kadar 3 bin 657 orta öğretim kurumunda, yani Türkiye genelindeki liselerin yarısında Fatih Projesi'nin kurulumu tamamlanmış olacak.

Allah'ın izniyle, şu andan itibaren kara tahta kavramını artık tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz. Kara tahta, tebeşir, tebeşir tozu zaten tarih olmuştu.






Tablet bilgisayara geçtik ya, dünyayı fethedeceğiz. Başbakan'ın o gün yaptığı konuşmaları dinleyenler muhtemelen "Vay amına koyayım ya, herifler hakikaten yapıyor" diye düşünmüştür. Pırıl pırıl tabletler, pırıl pırıl sınıflarda.

Kazın ayağı öyle değil tabii. Bu ülke, okula 6 kilometre yürümek zorunda kalanlar, eğer şanslıysa (!) çamurla boğuşarak eşek sırtında saatlerce okula gidenler, okulunun tavanı onarılmadığı için tepesine su inenler, yakacakları olmadığı için 3-5 kat üst üste giyinerek sınıfta oturan milyonlarca öğrenciyle dolu.

Başefendiyi dinleyince sanıyorsun ki, ülkenin okulları pırıl pırıl, her öğrencinin elinde tablet eğitimin kalitesi birdenbire arttı.

Öğrencinin eline tableti verince her şey değişiyor ya! Lan, Finlandiya'da halen kara tahta kullanılıyor. Sen verdiğin eğitimi değiştireceksin, okullarda verilen eğitimin kalitesini düzelteceksin. Eşeğe altın semer vursan, eşek yine eşektir. Tabletle olacak işler ya bunlar.

Neyse RTE devam ediyor ve diyor ki, "Ayağımızda çarık yoktu, bırakın bilgisayarı lambaya koyacak gaz yoktu. Çocuklarımız ekmeğin içini silgi olarak kullanırdı. Okula tezek taşırdı analarımız, tezek dumanında ders dinledi çocuklarımız. Biz bu zulmü dibine kadar yaşayan nesiliz."

Tabii şimdi ülkenin her hanesi zenginlik içinde. Tezek taşınan okul, silgisi, kalemi olmayan öğrenci yok. Bunlar kendi zenginliklerini halka endeksliyor. Yalan içinde savrulup gidiyorlar, söyledikleri yalanlarla da ne kadar kişiyi kandırırlarsa o kadar iyi.

Hacım, senin oğlan kendisine gemi alıyor, Cumhurbaşkanı'nın oğlu 18'ine girdiği gün şirket kuruyor, bakanların çocukları biraraya gelip her türlü işe atılıyorlar da, bu ülkede işsizlik diye bir bela var. Sizin çocuklar çok zeki de, milletin çocukları embesil mi?

Millet açlıktan kırılıyor, bunlar tablet diyor. Tablet olunca Ay'a çıkacağız, bokumuza da boncuk konduracağız.
Sen önce, bu ülkenin sokaklarında yatan aç çocuklarının karnını doyur, işsiz kalan milyonlarca gence iş bul, parklarda, bahçelerde yatan insanlara çare ol da sonra seçilmiş okullara tablet gönderirsin.

Bu kadar yalan, dolan ve sahtekârlıkla nereye kadar gidecekler hakikaten merak ediyorum. Müslüman ayağına milleti soyup soğana çevirdiler, üstüne geçmişe dair fakir edebiyatı yapıyorlar.

Oturduğunuz konaklarda, villalarda pencereden baktığınızda alabildiğine zenginlik görüyor olabilirsiniz ama sokaklara çıkıp bir bakın bakalım, durum öyle mi?

10 yorum:

hagininsolayagi dedi ki...

"Van'da çadır kalmayacak" diyordu, haberi var mı Van'da ne olup bittiğinden acaba. Ortalık hıyarlarla dolu, üstüne yoğurt döksen mis gibi cacık olurlar. Böyle millete müstehak.

Unknown dedi ki...

işin daha da ilginç yanı; her okul yararlanamıyor bu durumdan...Sadece belli şehirlerde ki belirli okullar...ulan donuyor coçuklar soguktan; ellerini çıkartmıyorlar montlarında ki yazı yazabilsinler, tablet kullanacaklar.Çelişkiye bak ak...Ellerine nereden geçtiyse işte artık onları kakalıyorlar millete; "Bakın biz neler yapıyoruz" ayağına...göstermelik ak herşeyleri...

aksilaz dedi ki...

7,5 Milyar $ lık bir rant bu tablet olayı.

Liseyi bitirip dört işlem bilmeyen çocuklar var hala. Bu adam tablet vereceğine eğitim ver yeterli. O tabletle açar pornoyu yatağında izler bu çocuk.

Ozan dedi ki...

hadi her şeyi geçelim güzel bir proje diyelim ama bütün okullarda dağıtılması 4 sene sürecekmiş ki bence o süreçte vazgeçilir ya bu işten ellerine sağlık abi

Adsız dedi ki...

hafiz ilkogretim okullarinda bt siniflarinin kurulmasi muhabbetide bu sekldeydi tabi ki kaya projeside boyle oldu. bildigin barakaralara 23 terminal ve 1 sunucu seklinde olmak uzere bilgisayar, akilli tahta, projeksiyon cihazi ve 2 adet yazici verdiler. okullara gidiyordun yolu yoktu elektrigi olmayan okullara bu sistem dagitildi hatta bir cok okulun elektrik fazi monofaz oldugunda bt siniflari kullanilmadan pc.ler curumeye terk edildi. jaya projeside bu okullarin hepsine uydu internet saglamakti hepsine canaklar yerlestrildi ama calistirmak icn elektirik olmadigi icin canaklar okul bahcesinde red alertdaki radar misali bekledi, 3 ay kardan kurtulamayan yerlere uydu interneti goturduler ve canagin icinin kar dolacagi cekmeyecegi hesabini yapamadilar.
biz hizmet veriyoruz demek icin yapilan reklam kokan haraketler en onemlisi bu isten kimlerin rant sagladigini ogrenmek gerekiyor.

Manuel Calavera dedi ki...

Universite mezunu adamlar bile bu dediklerini anlamak istemezken kime derdini anlatacaksin.

M.Cagdas dedi ki...

Klasik bir AKP ayrani yok icmeye tahteravanla gider sicmaya vakasi daha. Bir de o tabletlerin kime hangi paralarla ihale edildigi sorusu var ki ona zaten hic girmeyelim.

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik cok guzel yazi.

Gulsen dedi ki...

FATİH Projesi, Ankara, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat olmak üzere 17 ilde 51 okulda uygulamaya başlanacak.

Hayata geçirilecek projeyle pilot okullara bin 496 akıllı tahta yerleştirilecek. Her derslikteki akıllı tahtada en az 10 megabitlik internet hizmeti olacak. Öğrenciler kesintisiz internetle akıllı tahta uygulamasından yararlanabilecek ve tablet bilgisayarlarını eğitimlerinde kullanabilecek.

2 bin 259 öğretmene, 9 bin 435 öğrenciye ve öğretmenlere eğitim veren 169 bin eğiticiye olmak üzere toplam 11 bin 863 tablet bilgisayar dağıtılacak.

KAÇINCI SINIFLARA VERİLECEK?

Uygulamanın pilot olarak başlayacağı illerde tablet bilgisayarlar, daha çok lise birinci sınıf öğrencilerine dağıtılırken, 3 ilköğretim okulunun 5. sınıflarında okuyan öğrencilerine de verilecek.

Çocuklar, ücretsiz sahip olacakları bu tablet bilgisayarları evlerine götürebilecek.
Ben destekliyorum

Adsız dedi ki...

Bu konuyu ilkokul hocamla tartışırken "ulan ilerlemek o tableti kullanmak değildir üretmektir" dedi. yahu 30 yaşıma geldim hocam hala öğretmeye devam ediyor. o tabletler de bu işe yarayacaklar mı?