26 Şubat 2013

Saçlı canlıdan 'yorum farkı'


Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı yorumları

Güntekin Onay: Fenerbahçe 1-1 giden maçta, 90. dakikada penaltıyla Emre'yle öne geçti. 90+4'te de Sow'un golüyle 3-1 kazandı. Evet hocam, ikinci yarıda Fenerbahçe'nin özellikle 1-1'den sonra inanılmaz bir kazanma azmi vardı. Tabii ki hocam, Fenerbahçeli futbolculara alkış tutmak lazım ama seyirci müthiş etken oldu. Çok istedi maçı.

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe seyircisi oyunun her bölümünde korkunç bir baskı yapan seyircidir. Bugün, Fenerbahçe seyircisi büyük iş yaptı. Şöyle değerlendirmek lazım; kötü oynamıyor Fenerbahçe iyi futbol oynuyor. Fenerbahçe maçı çevirirdi. 1-0 bitme olasılığı yoktu. Kasımpaşa oyuna ortak olamadı. Fenerbahçe golü yedikten 94'e kadar olağanüstü coşkuluydu. Sow oyuna girdi, bir anda her şey değişti, kanat bindirmeleri özellikle sağ kanattan var. Ama sen karışma hakem, karışma. Fenerbahçe oyunsal anlamda kazanmayı hak etti. Pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından alakası yok. Bence penaltı falan değil. Hakem baskı altında kaldı. Serdar Tatlı'yı aradım, 'hocam penaltı dedi'. Allah Allah. Kural diyor ki, çekemezsin, teşebbüs dahi edemezsin.

Oyun olarak şapka çıkartıyorum. Aykut Kocaman, şahane bir takım çıkarttı. Fenerbahçe takımı, öne doğru oynamaya çalışan, baskı yapmaya çalışan ligimizin en iyi futbol oynayan iki takımından biri. Fenerbahçe'de bugün ve birkaç haftadır rakibi oynatmıyor, sindiriyor.

Galatasaray-Orduspor maçı yorumları

Güntekin Onay: İlginç bir karşılaşmaya sahne oldu. İlk yarıda Orduspor'un 2-0'lık üstünlüğü vardı. İkinci yarıda, Galatasaray'ın baskısı 45 ila 75 dakikalar arasındakibaskı tam 4 gol getirdi. İkinci yarıda büyük bir gerginlik, tansiyon yüksekliği ve Galatasaray'ın agresif oyunu, baskısı, atakları ve Orduspor karşısında 2-0'dan 4-2'ye gelen ve karşılaşmanın içinde de tartışılacak pek çok pozisyon var.

Rıdvan Dilmen: Yazıyoruz ya biz. Galatasaray ne oynadı diye. Sahaya dizilişi. Ne oynadı 4-3-3 oynadı. Ama futbolda eleştirilen bir şey vardır. Kardeşim doldur boşalt oynanır mı? Çok erken doldurmaya başladılar. Ama bu bir silahtır bazen, ama her zaman değil, bu bir taktiktir bazen. Ne oynadı Galatasaray 3-2'ye kadar. Bunun 4-3-3'ü kaldı mı?

Güntekin Onay: Şişir baskı yap. Drogba'ya şişir baskı yap. Doldur boşalt oynadı

(Bu sırada Cuper'e yoğun eleştiri var. Maçı Galatasaray'ın nasıl kazandığı değil, Hasan Kabze ya da ve Stancu'dan birinin neden oyundan çıkartıltığını anlatıyor. 3-2'den sonra Galatasaray'a güven geldiğini anlatıyor. )

Rıdvan Dilmen: Maçın hakemi maçı direkt etkiledi, onu söyleyeyim. Muhtemelen Fatih Terim de hakemden şikayetçi olabilir. Ama Ordu da olabilir. Gökhan gidecek vuracak adama dirseği faul dahi vermeyeceksin. Hakan Balta'nın sarı kartı var, vermeyeceksin. İkinci sarıyı.

Güntekin Onay: İkinci sarıyı.

Rıdvan Dilmen: İkinci sarıyı. Amrabat kartsız bitirdi. Amrabat'ı koy kasede, buna kart vermediler de, MHK 'Allah Allah' diyecektir. Mesela Drogba'nın pozisyonu var, penaltı verse bir şey diyemezsin. Ben bir şey diyemem, kontrolsüz girdi oyuncu, dirseği geldi oyuncunun. Ama vermediği kartlar var, dayak yedi oyuncular.

Buradan sonrasını geç zaten. Her iki maç hakkındaki yorumları bunlar. Cümleler özenle seçilmiş, misal Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı için "Öyle penaltı olmaz" diyor ama bir taraftan da Serdar Tatlı'yı aradığını ve pozisyonun penaltı olduğunu söylüyor. Aynı saçlı şahsın Galatasaray maçındaki Drogba'nın pozisyonu için söylediği şeyse; "Penaltı verse bir şey diyemezsin. Oyuncunun dirseği geldi."

Dirsek atmak ve dirseği gelmek arasındaki farktan söz edecek değilim. Drogba ceza alanı içinde dirsek yemiştir ve pozisyon net penaltıdır.

Bir akşam önce 1-0'dan geri gelip 3-1 kazanan Fenerbahçe'nin oyununa şapka çıkartan saçı garip şahsın Galatasaray maçına ilişkin yorumu "Galatasaray şişirdi, doldur boşalt oynadı." Biri muhteşem, diğeri rastgele oynuyor.

Bir akşam önceki maçta yaşanan hakem hatalarını sadece "Öyle penaltı olmaz"la geçiştiren bu zatın, Galatasaray maçındaki yorumu ise "Maçın hakemi maçı direkt etkiledi."

Her hafta aynı teraneyi yaşıyoruz. Bir oyuncu takılıyor, diğeri kendisini atıyor; bir hakem basit bir hata yapıyor, diğeri maçın gidişatını etkiliyor. Bir teknik direktör muhteşem takım yaratıyor, diğer teknik direktör takımını rastgele oynatıyor.

"Amannn" deyip geçiyoruz ama esgeçmemek lazım. Çünkü bu söylenenler, bu denli üstüne basa basa her hafta tekrarlandıkça bir süre sonra yaygın kanı haline geliyor. O yaygın kanı Burak'ı hırsız, Melo'yu kasap, Eboue'yi artist yapıyor. Bunlar dillendire dillendire bizler bile bunların doğru olduğunu düşünüyoruz. Hah işte, medya gücü budur.

İki gün önce Sivasspor-Beşiktaş maçında kimse verilmeyen penaltıdan söz etmiyor. Lafa gelince 'şerefli ikincilik', 'Hırsız Burak' ama sahada yaşananlara sezon başından bu yana baktığımızda kimin 'şerefli', kimin 'hırsız' olduğunu görüyoruz. Var mı ses eden, yorum yapan. Bin 500 vuruşluk yazının 30 vuruşu ya ediyor, ya etmiyor.

Kadıköy'de futbolcular rakibe ana avrat sövüyor, bunun üstüne yorum yapan yok. Tek yorum "Olmuşsa ayıp". Lan, sikerler öyle ayıbı. Sahanın içinde sürekli ana avrat küfreden üç-beş orospu çocuğu dolanacak, yapılan yorum "Ayıp". Aynı ayıp Galatasaraylı futbolcular tarafından yapılsa, yedi gün 24 saat üstüne yorum yapar saçını siktiğimin puştu.

Héctor Cúper akıl veriyor herif. İki forvetten birini çıkartacakmış da, savunma oyuncusu alacakmış. Cúper'in teknik direktörlük CV'sini açıp okuması, bu malın 2 saatini alır. Orduspor hariç, Héctor Cúper'in çalıştırdığı takımlardan herhangi birinin antrenman sahasına bile giremez ama iş akıl vermeye gelince, herkesten önce gidiyor.

Lan neyse sinirlendim acayip. Haybeye iki videoyu da izlemek zorunda kaldım, ona daha çok canım sıkıldı.

Galatasaray kazandıkça sinir oluyorlar, suratları maymun götü gibi kıpkırmızı kesiliyor, ses tonları düşüyor, ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Daha ligin bitmesine var, izleyip göreceğiz, sahada ve saha dışında neler yaşanacağını.

22 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Saçlı canlı müthiş bir tarif oldu abi :)

Cimbom724 dedi ki...

Çok güzel yakalamışsın hocam. Bu saçlı şahıs ne dediğini pek bilmiyor cidden.

Bir de artık klişeleşmiş bir olay var.

Fenerbahçe ne zaman maç kazansa her şey güllük gülistanlık oluveriyor.

Ama Galatasaray bir maç kaybetsin hemen kaos ortamı yaratılmaya çalışılıyor.

"Galatasaray kazandıkça sinir oluyorlar, suratları maymun götü gibi kıpkırmızı kesiliyor, ses tonları düşüyor, ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. "

Bunun hazzını yaşamak yeterli aslında : )

Hele böyle gelen bir galibiyetten sonra ..

koala dedi ki...

@ Burak Eren; insan diyemiyorum pezevenge, o yüzden :)

@ Cimbom724; sürekli tekrarlanıyor bu, iyiden iyiye can sıkıcı olmaya başladı

Kayser dedi ki...

Bunları gördükçe Aziz Yıldırımın basın mensupları için '' Maymun gibi ne geziyorsunuz'' gibi aşağılık davranışlarını haklı bulmaya başladım.Türkiye'de ki medyadan tiksindiğim kadar hiçbirşeyden tiksinmiyorum.Adamların maaşını Aziz ödüyor sanki.Yalakalık yapacağım diye nerdeyse canlı yayında Aziz'in götünü yalayacaklar.
Ya, diyorum elimde bir fırsat olsa da şu yalakalık yapan herhangi bir basın mensubuna canlı yayında şöyle bir küfür etsem.Yeminle edecem wallaha da edecem.değişen birşey olmaz ama en azından tatmin olacam biraz.

Erhan dedi ki...

eline saglik. sadece ben boyle dusunmuyor musum. mactan sonra o heyecanla actim bunlari ne diyecekler diye. gerci biliyorum ben mallarimi ama dedim bu kadar da olmaz. mac bitti, kalbim kut kut atiyor. guntekin onay'dan da programi acarken boyle bir cosku, adrenalin bekliyorum. onun yerine hayalleri yikilmis insan suretleri gordum. ridvan dilmen yine kafaya koymus laf cakacak yerleri. ondan rahat, ama guntekin onay 'bitmis'. yazik.

koala dedi ki...

@ Kayser; sorun zaten Aziz'in o lafına bir tavır geliştiremeyen ve herhangi bir eylemde bulunamayan adamın basın mensubu yapılmasındadır. çoluk çocuğu, hiçbir bilince sahip olmayan malları muhabir, editör yaparsan, Aziz Yıldırım ve onun gibiler, maymun de der, yavşak da der, seslerini çıkartamazlar.

koala dedi ki...

@ Erhan; Galatasaray kazandıkça çıldırıyor yavşaklar, tüm sorunları o. eğer onları coşkulu görmek istiyorsan Galatasaray'ın puan kaybettiği maçlar sonrasında izle. o zamanlar çok keyifliler.

floridian dedi ki...

bir muhabir(!) de bir kose yazari(!) da cikip bunu yazamiyor. nasil iliskiler, nasil bi agdir bu anlamak mumkun degil.

daha dun fenebahce maci sonrasi ve bugunku gs maci sonrasi yazdiklarini konustuk arkadasimla. inanamiyorum gercekten olanlara.

bakiyorum galatasarayli yazarlar da benzer gemilere biniyorlar bir yerden sonra senin de yazida yazdigin gibi. galatasarayli futbolculardan ahlaksizi yok piyasada bunlara sorsan. galatasaray top oynamiyor bunlara sorsan. arkadas 4-5 haftadir besiktasin nasil puanlar aldigi, fenerbahcenin ne penaltilarla, ofsaytlarla buralara geldigi de belli, galatasaray'in nizami golune yapilan "ofsayt" yorumlari da...

adaletinizi sikeyim.

Adsız dedi ki...

Bilinçaltına oynuyor iblis, Amrabat neden kart görmemiş, neden Galatasaray kendi sahasında kollanmış, çakal... Fener'e gelince seyirci müthiş baskı yapmış, lan o baskı sayesinden haksız penaltıyla maçı kazanıyorsun ama...

aksilaz dedi ki...

Dün maç sonrası o kırmızı suratını ve ağlamaklı görmek için bi 5 dk izledim. Sanırım 7-8 kere hakem dedi :)

Kuduruyorlar

Devil dedi ki...

İyi güzel hoşta :) abi bu saç takıntın nedir allah aşkına :D hala gülüyorum, yataktan düştüm yeminle. Yoksa özel bir anısı veya hikayesi mi var. Varsa söyle de biz de

koala dedi ki...

@ Devil; kılım saçına, başka bir şey yok :)

krafter dedi ki...

valla ne derdin var anlamadım.gaassaray ın ne oynadığını değil.ordunun ne oynamadığı..ve sneijin attığı o gol.budur.kalan haftalarda da bu dolduruşla bakali neler yersiniz ve sonra objektif objektif dersiniz...hadin ülen.td sinden yardımcı yalaka antrenörüne futbolcusuna ve yarraaaftarına kadar hepinizi...

koala dedi ki...

@ krafter; lan oğlum önce Türkçe yazma konusunda beceri göster, sonra sağa sola yorum yazarsın. yazdığından bir bok anlaşılmıyor. senin bildiğin ve yazdığın dili henüz öğrenemediğim için kusura bakma. sinirden kendisini sikmiş gibi yazmışsın

M.Cagdas dedi ki...

Abi bu heriflerin soylediklerinden bana daha komik gelen bu adamlari hala ciddiye alip ve tarafsiz yorumlar bekleyip soyledikleri uzerine yorum yapmak. Yanlis anlama lafim sana degil ama twitter'da falan da surekli Ridvan'a kufur. Abi hic ciddiye almayip soytaridir konusur deyip es gecsek hic izlemesek? Hem kendi sinirlerimizi bozmayiz, hem bu adamlarin reklamini yapmis olmayiz.

M.Cagdas dedi ki...

@Erhan, ne diyeceklerini bekliyordun anlamadim? fazla mi optimistik olduk biraz, Galatasaray muhtesemdi sonuna kadar hakettiler falan demelerini mi bekliyordun? Her hafta oldugu gibi cenaze programi olacakti iste.

Adsız dedi ki...

abi tamam buldum blogu yolluyolundagerek.blogspot.com ama silmiş blogu.sana yazmasam bulamayacak mışım demek ki :)

kolay gelsin.bi de unutmadan hikayelerini özledim

koala dedi ki...

@ Adsız; inan ki tanımıyorum kendisini, bloğu da ilk kez senden duydum.

Adsız dedi ki...

Şunu atlamışsın yazısına da koymuş. Webo'nun pozisyonuna penaltı değil ama bu pozisyondan önce 3 tane tartışmaya açık pozisyon var ( tartışmaya açık dediği pozisyonların hiçbiri tartışmaya açık değil)

Adsız dedi ki...

Rıdvan Dilmen'in son 1 ayda yazdığı yazılar(sadece hakemlerle ilgili yazıları paylaşıyorum)

Gs 4-2 Ordu maç yazısı
Galatasaray'ın attığı ilk golde Hakan Balta'nın pozisyonu sanki ofsayt.
http://www.sabah.com.tr/Spor/Yazarlar/dilmen/2013/02/26/kotu-zemin-avantaj-oldu-62728233782

Drogba'nın yüzde yüzlük penaltısını Rıdvan Dilmen yazısında değinmemiş ama lig tvye göre ofsayt olmayan pozisyona yazısında değinmiş.

Fb 2-1 Kasımpaşa maç yazısı
Önce şunu söyleyeyim; Webo'nun pozisyonu penaltı falan değil. Bundan önce üç tane tartışmaya açık pozisyon var ama o pozisyon penaltı değil.
http://www.sabah.com.tr/Spor/Yazarlar/dilmen/2013/02/25/sen-niye-karisiyorsun
Önce tarafsızlığı konuşturup ardından klasik Rıdvana dönüşmüş..3 tane tartışmaya açık pozisyon dediği pozisyonların hiçbiri tartışmaya açık bile değil...

Ts 0-3 Fenerbahçe maç yazısı
http://www.sabah.com.tr/Spor/Yazarlar/dilmen/2013/02/18/fenerbahce-uzerine-koyuyor
Ts-Fb maçı sonrası. Hakeme asla değinmemiş. ( Hakan balta için yazdığı gibi Adrian'ın ki sanki goldü. Kuytın ki sanki ofsayt gibiydi diye tek laf etmemiş)...

Mersin 0-1 Fenerbahçe maç yazısı
Rıdvan Dilmen: Özgür Yankaya için rahat bir maç oldu. O da temiz bir maç yönetti..
http://www.sabah.com.tr/Spor/Yazarlar/dilmen/2013/02/11/guven-kazandilar
Maçın son anlarında Meireles'in direkt kırmızılık hareketini Rıdvan Dilmen yazmamış. (Halbuki aynı Rıdvan Dilmen Hakan Balta'nın Amrabat'ın sarı kartlarını faullerini maç boyunca takip edip tvlerde hedef gösterirdi)

Fb 1-2 Sivasspor maç yazısı
Rıdvan Dilmen: Sivas'ın ilk golünde ofsayt olabilir.
http://www.sabah.com.tr/Spor/Yazarlar/dilmen/2013/02/04/fenerbahce-dibe-vurdu
Kuyt'ın pozisyonuna değinmeyen, Adrian'ın pozisyonunu yazmayan aynı adam, Hakan Balta ve Eneramo'nun ofsayt pozisyonları bir anda görüp yazısına eklemiş. Cüneyt Çakır'ın ilk 45 dakikada Sivası doğramasına tabiki değinmemiş..

G.antep 1-2 Fb maç yazısı
http://www.sabah.com.tr/Spor/Yazarlar/dilmen/2013/01/27/fazlasiyla-umit-var
Bu maçla ilgili tek bir satır hakem yazısı yok. Halbuki bu maçta Sow ofsayttan gol atmıştır.


Hakan Balta'nın olmayan ofsaytını ofsayt diye yazan Rıdvan Dilmen
Eneramo'nun ofsaytını yazan Rıdvan Dilmen
Ne Antep maçında Sow'un ofsayt golünü yazmış, ne lig tvye göre Adrian'ın golünü, ne Kuyt'ın ofsaytını...
Ne C.Çakır'ın Sivası doğradığını, ne Drogba'nın yüzde yüzlük penaltısını, ne de Meireles'in kırmızısını..
Maçı izleyemeyen biri eline gazeteyi alsa şu yazıların hepsini okusa Fener'in hakemler tarafından doğrandığını, Gs'nin hakemlerle kazandığını sanacak..

Adsız dedi ki...

doldur-boşalt yorumu komik ya güntekinin ulan senin almeidana doldur boşalt yapılmadığı zaman rakip senin beşiktaşını 90 dk doldurup boşaltıyor hiç mi göz izan yok sende.şu 2 yıllık erteleme de iyi oldu artık fenerliler sahada olay da çıkaramaz içlerine kalır enerjisi, medyadaki rıdvanları sosyal medyadaki trolleri kudursun bir bira açıp izleriz.

Adsız dedi ki...

rastgeldim okudum yazdıklarını. ama bu yazdıklarında kafamı kurcalayan bir nokta var.rıdvanın dilmenin hector cuper'in antreman sahasına bile giremeyeceğini cuperin büyük takımlar çalıştırdığını, CV'sini okumasının bile 2 saatini alıcağını bu yüzden rıdvanın cuperi eleştiremeyeceğini yazmışsın. Ama bir başka yazında Cv'si en az 5 saat edecek avrupa kupası bulunan italyada milan takımını çalıştırmış , antreman sahasına giremeyeceğin Fatih Terime akıl vermeye çalışmıssın. bu benim kafama takıldığı için yorum yazma mecburiyeti hissettim ağız dalaşı niyeti taşımadan yazdım. Umarım yanlış anlaşılmam.