23 Ağustos 2009

Gürcan Bilgiç'in, Keita sevgisi



Gürcan Bilgiç yine Keita'yı yazmış, arada Elano'ya çakmış. Bir 'siyah adam' korkusu var bu tiplerde, Madida'yla başlayan ve Nonda'da son bulan. Gaziantep maçında tek adam geçememiş Keita ama Estonyalı turistler karşısında coşmuş.

Cahilliğe, bilgisizliğe hâlâ devam ediyor, 'tükürdüğümü yalamam' durumunda. Yahu birader, niye anlamıyorsun ki, Keita 19 yaşında futbol arenasına yeni çıkmış bir adam değil ki. Senin işin ne? Gazetecilik. Otur o zaman Lille maçlarını izle, Fildişi Sahilleri milli maçlarını bul izle. İyi performans gösteremediği Lyon maçlarını izle. Araştır, bul, izle. Bir söz vardır; "Bilmediğin boku, git mektebinde oku" diye, onu hatırladım aniden.

Arkadaşın iddiası "Bu takımın yıldızı Arda'dır"mış. Ee bunu sokaktaki simitçi de biliyor. Bana bilmediğim bir şey yaz ki, aldığın paranın hakkını ver.

Karambolde Elano'ya da geçirmiş aklınca. Duran top ve top yeteneğine bir şey diyemezmiş ama temposuzluğuna seyirci ve Rijkaard katlanabilir miymiş. 62 Premier Lig maçı, 42 kez de Brezilya Milli Takımı'nda oynayan bir oyuncudan söz ediyoruz. Nasıl oluyor da temposuz oluyor anlamıyorum, anlamak da istemiyorum.

Gürcan biz sana katlanıyoruz, merak etme Elano'nun 'temposuzluğu'na da katlanabiliriz.

2 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

5 yazının 5inide tek tek değerlendirmeyeyim.

Hepsi de çok süper olmuş.
Tam değinilesi konular yani.

koala dedi ki...

Teşekkür ederim Arif. Ben de nerelerde bu çocuk diye düşündüm. Sevgiler...