29 Ağustos 2009

La Liga'yı izlemeye gerek yok!



Barcelona Süper Kupa'yı da alarak, bu yıl 5'te 5 yaptı. Yani bir elin parmakları kadar, yani bir tokat gibi Real Madrid'in yüzüne çarptı tüm kupaları.

Daha önce de belirtmiştim. Kaka, Ronaldo, Benzema, Xabi Alonso ya da Ribery. Keşke Real Madrid'e istediği -Barça futbolcuları hariç- oyuncuyu alabilme opsiyonu tanınsa ve La Liga'yı bir de öyle izlesek.

La Liga başlıyor. Barcelona geçen yıla benzer bir sonuç alacak. Bir takımdan çok oyuncu sirkini andıran Real Madrid'de ise sezonun ortası gelmeden önce Pellegrini'nin görevine son verilir sonra gelecek yıl için transferlere başlar.

Çünkü Real Madrid'in algıları yanlış. Onlar da, transferden mutlu olan, her şeyin birkaç yıldızla çözümlenebileceğini düşünüyor. Oysa ki, anlamadıkları çok şey var. Üzüldüğüm kişilerse, İspanyol olmayıp da Real Madrid taraftarı olanlar. İnsan niye kendine acı çektirir ki..



1984'ten bu yana futbol izliyorum ve Rijkaard-Gullit-Van Basten üçlüsünün olduğu AC Milan ile bu Barcelona gibi keyif veren, eğlendiren, işini yapan bir oyuncu topluluğu görmedim. Böyle takımlar 30-40 yılda bir geliyor. Şanslı bir nesil çünkü bu Barcelona'yı izliyorlar.

Hiç yorum yok: