29 Ağustos 2009

Mustafa Sarp niye sürpriz olsun ki?

Milli Takım'ın, Estonya ve Bosna-Hersek'le yapacağı 19. Dünya Kupası Eleme Grubu maçları için aday kadrosu belli oldu.

Hemen hemen tüm basın organları haberi "Mustafa Sarp sürprizi" olarak verdi. Garip ve ilginç geldi doğrusu "sürpriz" nitelemesi. Sezon başından bu yana Turkcell Süper Ligi'nin en istikrarlı ve en iyi oyuncularından birinin Milli Takım kadrosunda yer bulmasının neresi sürpriz acaba.

Bugüne dek ilginç olan şey, bazı oyuncuların "3 İstanbul" takımında forma giyemedikleri için Milli Takım'da kendisine yer bulamaması diye düşünürüm hep. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'a transfer olmadan Milli Takım'da forma giymek sanki imkânsız gibi bir şey. Ya Avrupa'da oynayacaksın ya da İstanbul 3'lüsünden birinde.

Avrupa'daki takımlara baktığımızda ise bambaşka örnekler görüyoruz. Milli Takım kadrolarında genelde form durumuna göre oyuncu alınırken, bizde ise denge unsuru gözetilirmiş gibi bir durum var.

Evet, kabul ediyorum ki; Mustafa Sarp biraz bu şablonun dışında bir oyuncu fakat yine de, göz göre göre, bu denli göze batan bir oyuncunun Milli Takım'a seçilmesini "sürpriz" olarak değerlendirmek de, biraz iş bilmezlik oluyor. Kanatlanıp uçması mı bekleniyor acaba bazı oyuncuların?

Bence Nihat'ın, Semih'in ve İbrahim Kaş'ın Milli Takım'da olmaları büyük sürpriz. Biri daha doğru düzgün forma giymedi, diğer ikisi ise formsuzluktan sürünüyorlar. Seçimlere değil itirazım, sadece adalet duygusunun daha fazla zedelenmemesi.

Hiç yorum yok: