27 Eylül 2009

Rıdvan neşen daim olsun, anlayışın sana kalsın

Maç sonu görüşleri dinliyorum, mazoşist bünye itibariyle. Rıdvan'ı dinlemek yetti de arttı bile. "Türkiye, İspanya'ya benzemez", "Rijkaard'ın B planı yok. C planı hiç yok."

Sonra kilit cümle geliyor; "Galatasaray şöyle iyi, böyle iyi. Ne oldu ha? Kötü oynayan Fenerbahçe 21. İyi oynayan Galatasaray 19"

Fenerbahçeliliğine, tarafsız diye yutturulmasına filan lafım yok. Şu yukarıdaki cümle çeldi aklımı. "Ne oldu ha? Kötü oynayan Fenerbahçe 21, iyi oynayan Galatasaray 19."

Türk futbolunun, bu zihniyetteki insanlarla ilerleyebildiği nokta, Bosna Hersek'in yenilgilerine dua etmek yani 'el ..... gerdeğe girmek'. Bu düşünce yapısı yüzünden 3-0 yenilgilerde havalara zıplayacak duruma geldik, bu düşünce yapısıyla 8-0'larda dizlerimizi dövdük.

Ne oynandığının önemi yok nasılsa değil mi? Sizi gidi Makyavel tohumları sizi. Sonuca gider her yol mübah değil mi? Sizin matematiğiniz 21-19= 2'den ibaret. Ligin sonunda üstteysen haklısın, alttaysan hatalısın.

Rıdvan Dilmen işin kolayında tabii. Teknik direktörlüğünü biliriz. MTK'ları filan unutmuş değiliz, her ne kadar balık hafızalı toplum olsak da. Şimdi salla sallayabildiğin kadar. Kendi B planları ve C planları o kadar çoktu ki, birkaç haftada 'eline verdiler' yani bavullarını.

İtirazım, söylediklerine değil, her deli zırvalar. Tüm itirazım, tarafsız spor yorumcusu diye yutturulmasına aslında. Programı izlemeyenler izlesin. Gülücükler, nefes nefese kalmış heyecanlı bir anlatım v.s. v.s.

Şimdi benim iddiam şudur; sezon bitmeden Rıdvan şu cümleleri söyleyecek: "Eskiden böyle miydi Fenerbahçe? Anelka çıkar Nobre girerdi. Aurelio orta sahayı dikine kat ederdi." gibi 3 yıldır ezbere alınmış cümle bütünleri.

Boktan bir futbol oynayıp şampiyon olmaktansa, izlenilebilir bir futbol oynayıp şampiyonluğu kaçırmayı yeğlerim. Benim futbol anlayışım bu. Ama burası Türkiye; kazananın her zaman haklı olduğu ülke yani.

Not: Şu Bahri isimle maç yayıncısı kurumun muhabirine acilen seviye tespit sınavı yapılarak, IQ'su ölçülmeli. Soru olarak sorduklarını değil sokaktaki adam, en embesil insan bile soramaz. Tonla para verip, maçları izliyoruz ama adam gibi muhabir ve spiker göremiyoruz. Kendisi hakkında post yazmak istemedim, gereksiz yere bloğu işgal etmeyeyim.

7 yorum:

Saunders82 dedi ki...

Klavyene sağlık! Maçtan hemen sonra dinlediğimde ben de beynimden vurulmuşa döndüm "Noldu ha, iyi oynayan Galatasaray 19, kötü oynayan Fener 21.. Burası Türkiye alış bakalım Rijkaard efendi adama pabucunu ters giydirirler daha hakemleri görmedin, Aziz Yıldırım'ın teşvik primlerini, maç satın almalarını görmedin, Noldu Neskeens efendi öle bi sen bi kuklan demeç vermekle olmuyo bu işler Türkiye burası, buranın futbol dinamikleri farklıdır." Daha neler görcez ilerleyen haftalarda... Öle bi adam getirdik ki şahit olacakları ile daha sonraki yıllarda Türk futbolu hakkında yapacağı yorumlar muhtemelen bizi bi 30 yıl daha geriye götürecek.

koala dedi ki...

@ Umut; o kadar korkuyorlar ki, Gaelatasaray'dan ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Zaten haftalardır takılmasını bekliyorlardı Galatasaray'ın. Ezberlerine almışlardı söyleyeceklerini.

Bu ülkeye Rijkaard-Neeskens gibi adamlar fazla bile. Biz alıştık sahtekâr teknik direktörlere.

Unknown dedi ki...

Ben Rıdvan'ı zaten geçiyorum...

Beşiktaş'lı Güntekin Onay'a ne demeli peki.Yancısını bulmuş ağzı kulaklarında! Galatasaray'ın beraberliği bunları bu hale getirdiyse Allah göstermesin bir mağlubiyet sonrası salyalarını nerelere akıtırlar orası meçhul..

koala dedi ki...

@ Wes; o kurumda zaten hiçbir zaman Galatasaray'ı savunacak kimse yoktu. Bir kişi vardı, o programı da "zarar ediyor" yalanıyla yayından kaldırttılar.

Unknown dedi ki...

Ntvspor'un bu taraflılığına artık söyleyecek bir şey bulamıyorum.Bir zamanlar bende Hagi Hagi Hagi diyen bir Ercan Taner vardı, artık o da kanalın ezikliğini az da olsa üzerinde taşıyanlardan..

tenten dedi ki...

eline, emegine saglik... basindan sonuna tum yazdiklarina katilmamak elde degil. dun gece radyoyu parcalamak istedim bunlari dinlerken... super yorumcu, super bilgili falan filan... sanki herkes galatasaray in puan kaybetmesini bekler ve istermis gibi... bu ulke de zaten iyi giden ne varsa hemen alasagi edilmeli... aa noluyor bu adamlar cok guzel top oynuyor hadi yikalim bunlari... gerci aramizda da yok mu bunu yapan aksam stadtan cikiyoruz adamin birinin lafi bu Rijkaard ta da is yokmus... ya bu kadar mi basit hersey... kazanirken kimsenin sesi cikmiyor... bu kafalari degistirmek lazim artik... bak chelsea 3 tane yedi... bir takim her zaman kazanaz... ama fener balina kazaniyor iste buna da sozum yok...

Turan dedi ki...

-Güntekin bizim zamanımızda Sarıyer'de bir sarı Mehmet vardı kimse ona karşı oynamak istemezdi. pis oyuncuydu..

- Hocam Galatasaray maçına dönersek, ne eksikti Galatasaray'da.

-Sene 2006 Tuncay,Nobre,Alex,Appiah oynuyor Anelka yedek kulübesinde öyle bir kadrosu vardı fenerin. Şimdi bakıyosun Abdurrahman var, Selçuk var kenarda.

-Hocam özet görüntüler gelmiş. İzleyelim ona göre değerlendirelim isterseniz.

- Şimdi Güntekin Aydın fuleli oyuncu önünde boş alan olamyınca etkisiz oluyor.. Baros araya kaçan adam.. Mehmet Topal insiyatif alan oyuncu değil.. futbolda koşmayacaksın deseler bende çıkar oynarım şimdi.. Nonda farklı bir oyuncu ben olsam onu oynatırım.. böyle ikiye birlerle etkili olmaya çalıştı Galatasaray ama olmadı.. Arda'nın içe kat etmesi lazım..Rıza hocaya deseler ki size 1 puan vereceğiz eminim maça çıkmaz..Güntekin sene 2006 Fenerbahçe'de sahada Alex, Tuncay, Appiah, Nobre var yedek kulübesinde Anelka..

-%100 futbol'un sonuna geldik. İyi akşamlar diliyoruz.