19 Ekim 2009

Kimse Kayserispor'un farkında değil mi?


Galatasaray'a 4-1 yenildikleri maçtan sonra 5 maçı kazandılar, 1 maç ta berabere kaldılar. Kazandıkları maçların hiçbirinde de gol yemediler. Makakula bu 5 maçın 4'ünde gol attı.

Rijkaard'ın B planı, Fenerbahçe'nin serisi, Beşiktaş'ın protestolarını konuşmaktan, kimsenin dikkatini çekmiyor sanırım. Spor basınını eleştirip, onlar gibi hareket eden, blog yazarları da dahildir bu eleştiriye, hatta kendim de. Yatıyoruz, kalkıyoruz, aynı şeylerin üstünden geçiyoruz defaetle. Yani aslında aşağı-yukarı hepimizin kıblesi aynı. Farklı yerlere bakmakta fayda var.

Tolunay Kafkas'ın takımı zaten iki yıldır az gol atmasının yanında minimum düzeyde gol yemeseyle ünlü. Önce Gökhan Ünal, sonra Mehmet Topuz'u kaybettiler ama yollarına devam ediyorlar.

Sistem takımı olmak böyle bir şey olsa gerek. En büyük iki yıldızın gidiyor fakat etkilenmiyorsun bile. Belki başdöndürücü bir tempo ile oynamıyorlar, belki çok zevkli çok heyecanlı geçmiyor maçları, yine de izlemeye değerler.

İki yıldır efsane haline getirilmiş Bülent Uygun'a dizilen methiyelerin yüzde 1'ini bile almıyor Tolunay Kafkas. Çünkü eyvallahı yok kimseyle, çapraşık ilişkilerin adamı değil, mafyayla görüntülenmiyor, gazetelerde yer alayım diye eblehçe açıklamalar yapmıyor. Helal olsun demekten başka bir söz düşmüyor. Adam gibi bir adam, doğru, düzgün ve net.

4-1'LİK GALATASARAY MAÇI SONRASI ERMAN'IN SÖYLEDİKLERİ

Hemen flasback yapıyorum 4-1'lik Galatasaray-Kayserispor maçında büyük futbol bilgini Erman Toroğlu'nun yorumuna dönüyorum, "Bu Kayserispor helva gibi olmuş hocam. Ne basıyorlar, ne koşuyorlar. Öylece Galatasaraylı futbolculara baktılar maç boyunca. Böyle giderse düşmemeye oynarlar. Bu aldıkları Makakula da, Türkiye'de iş yapmaz."

Futbol ulemamızın söyledikleri buydu işte. Eşek yüküyle para verip, maçları izliyoruz fakat yorum yaptırdıkları adam bu. Türk futbolu tabii adam olmaz.

2 yorum:

Atilla Nesipoğlu dedi ki...

6 da 6 değil,Ankaraspor'u hükmen.Kalan 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik.Arıza Makakula 5 maçta 4 gol...

koala dedi ki...

@atigol; hatırlatmalar ve düzeltme için çok teşekkür ederim..