10 Temmuz 2010

Teselli ikramiyesi Almanya'nın


Dünya Kupaları'nın en iyi karşılaşmaları hep 3.lük maçları olmuştur, gelenek yine bozulmadı. Ama işin ilginci muhtemelen 32 takım içinde en çok oynanmak istenmeyen maçlar yine 3.lük maçları olur. Büyük ikramiyeyi kaybedip, teselli ikramiyesine talim etmek zorunda kalmak hoş olmamalı.

Tabii işin bir de Ahtapot Paul boyutu var. Kendine inananları yine mahçup etmedi. Her ne kadar 2-1 olunca, hakkında atıp tutanlar olmuşsa da, yeni bin yılın ak sakallı dedesi Paul, tam isabet sağladı.

Maçın anlatılacak hiçbir yeri yok. Başta söyledim, oynayan için büyük eziyettir. Mental olarak bitmiş 22 adam sahada, teselli için koşturdular. Genelde, sürprizler kazanır bu 3.lük maçlarını ama Almanya bu istatistiği 2006'da olduğu gibi yine bozdu.

Müller ve Forlan, 2010 Dünya Kupası'na damga vurmuş iki adam olarak hafızalarda yer almıştır.

Turnuva bitiminde 32 takım için bir değerlendirme yapacak olduğumdan ve de pek neşem yerinde olmadığı için yazıyı burada kesiyorum.

4 yıl sonrayı beklemeden şunu ekleyeyim ama Almanya 2014'ün en büyük favorisidir şimdiden. Tabii ki, şartlarda çok büyük değişiklikler yaşanmazsa. Haydi eyvallah...

Hiç yorum yok: