20 Eylül 2010

Sadece acıyorum


İnsanın cahil olması kötü bir şey değildir. Ama cahilliğinin farkında olmadan her boku biliyormuş gibi konuşması cahilliğin de ötesinde aptallıktır. Daha önce pek çok kez söylemiştim, televizyonlardaki hiçbir televizyon spor programını izlemiyorum. Ne konuşulmuş, neler saçmalanmış takip ettiğim bloglardanr öğreniyorum.

Akşam Jesusalmeyda'da gördüm, Rıdvan Dilmen'in neler yumurtladığını. Misimovic için "Zaten Bundesliga'yı artık kaldıramıyor diye ayrıldı", Insua içinse "Insua Liverpool'da da oynamıyordu" demiş.

Allah kendisine akıl fikir versin tabii. Bir insanın hayatına hiç kitap girmemişse, bütün gün altılı ganyan oynayıp, iddiaa bültenini elinden düşürmüyorsa bu adamı konu etmek bile hatadır, o hataya katlanarak birkaç şey söyleyeyim.

Rıdvan Dilmen'in kahvedeki adamdan tek farkı futbol oynamış olmasıdır. Ne kadar oynadığı tartışılır ya, neyse.

Hepimiz bir takımın destekçisiyiz, hepimiz kendimize göre az ya da çok tarafız, taraftarız. Rıdvan Dilmen'in de taraf olması, taraftar olması belli bir noktaya kadar anlaşılabilir. Formasını giydiği takımı görece olarak biraz daha şişirebilir, sevmediği bir takıma bindirebilir. Tamam burası Türkiye olduğu için biraz şiraze de şaşabilir.

Ama bu adamın üstündeki "Türkiye'nin en iyi futbol yorumcusu" etiketine karşıyım.

Aslında üzücü bir durum. Her maç sonrası çıkıp konuşuyor, yüz tane yorum yapıyor, bozuk saatin günde iki kez doğruyu göstermesi gibi, doğru şeyler de söylüyor. Fakat öyle bir şey var ki, acınası durumlara düşebiliyor, tıpkı şu Insua ve Misimovic örneklerinde olduğu gibi.

İşin boktan yanı, kendisi ne kadar cahil, ne kadar sığ olduğunun farkına varamayacak kadar da garip bir kişilik. Hakikaten acınası bir durum. Bir insanın tüm hayatının futboldan ibaret olması, futbol dışında konuşabilecek bir şeyinin olmaması.

Yılda 4 milyon dolar para alan bir adamın böylesi cahil olması insanları içten içe itiyor. Herkesin kafasında ampuller yanıp "Ulan Rıdvan bile bu kadar para kazanıyor. Ben niye kazanmayayım?" diye sorgulamalar içine giriyor.

Tabii ki para kazanmak güzel bir şey. İnsanın yaşamasına yeteceği kadar, kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürebileceği miktarda kazanması gayet hoş. Ama Rıdvan Dilmen, H.Ş, Hakan Ünsal gibi tiplerin bu işten hatırı sayılır derecede para kazanması sinir bozucu bir durum alabiliyor.

Ülkenin geldiği nokta bakımından şunu kesin bir biçimde söyleyebilirim. Ülke insanın spor yorumcusu seçimi de, siyasetçi seçimi de hep kendine en yakın, kendine en çok benzeyen biçiminde oluyor. O yüzden Rıdvan Dilmen hiçbir birikimi olmamasına karşın Türkiye'nin en çok kazanan spor yorumcusu oluyor.

Rıdvan Dilmen'in Galatasaray'a karşı düşüncelerini şöyle anlatayım, siz anlayın. "Kızım Galatasaray Lisesi'ne girmek istiyordu. O logoyu her gün görüp, anasına küfretmek istemediğim için göndermedim."

Kızmayın o yüzden, bu garibana. Misimovic, Insua, Elano, Keita filan hakkında söylediklerini önemsemeyin. Çünkü cahil ve cahilliğinin farkında değil. Acımak hoş bir duygu değildir ama ben kendisine sadece ve sadece acıyorum.

20 yorum:

SirEvo dedi ki...

Hep yanlı hep yanlı. Parayı sadece ntvden değil, azizden falan da alıyor bu bence. Sürekli sallıyor, başka işi gücü yok.
Ama fener de barcanın bir tık altı top oynadı dün, haberin ola. :D

Yiğit dedi ki...

Rıdvan'ın kızı ve Galatasaray Lisesi hakkındaki yorumunun videosu da olsa keşke, yeni bir kast skandalıyla çalkalansa ülkemiz.

brk dedi ki...

zaten hep bizim aldıklarımız tu kaka, fenerinkiler "barca" ayarında. izlemeyin hatta siklemeyin gereği yok bence. not: ben böyle diyorum ama insanın illaki ne dediğinden haberi oluyor sonra böyle klavye başında küfür ediyorsun...

Ozan dedi ki...

valla bu yavşağı izlemiyorum sadece bunu değil artık hiçbir spor programını izlmeiyorum ama bana dokunan su iki üç salak bu adamı dinleyip canaya küfür ediyor ona kızıyorum ama spor programları izlememek bile çözüm değil artık spikerler bile sallıyor neymiş maçın adamı ayhanmış en iyi oynayan sarp ayhan ikilisiymiş gördük onlar çok iyi oynadığı için geride çakılıp kaldık yeter artık bunlara soda da yetmez hazmedin galatasarayın büyüklüğünü ama bu yavşakları susturacak adam yok galatasarayda ne yazık ki o iki spikerden biri misimoviçe bile dil uzattı yeter ya

Çağlar dedi ki...

Bu adam aylarca Baros'un iyi bir forvet olmadığını, bu takımın esas forvetinin Nonda olması gerektiğini de savunmuştu zamanında.

Ozan dedi ki...

@Çağlar öyle demişse bile baros ona kapağı gösterdi :D

Adsız dedi ki...

ilk cumlede kendini anlatmissin ozetle

koala dedi ki...

@ Adsız; bir cahili ve aptalı okumakla sen de büyük aptallık yapıyorsun. farkında değilsen uyan.

Ozan dedi ki...

@adsız hiç değilse o fenerbahçeden nefret ediyorum diyor ve rıdvan gibi en iyi en objektif yorumcu etiketide yok üstünde rıdvan neden diyemiyor galatasaraydan nefret ediyorum diye bunu diyemediği için zaten her gelen adama sallıyor

TribunselSevda dedi ki...

Bu düzenin asıl suçlusu ne Rıdvandır ne Hakan ünsal veya hasan şaştır bana göre..Milyonlar verip sırf reyting ve reklam adına onları yorumcu diye güzelim kanallara koyup sonrada onlara milyonlar verenlerde suç.

bonaventure dedi ki...

birgün gene rıdvan sallıyor birilerine. yok avrupaya gidemez bu oynayamaz tarzında (kime salladığını hatırlamıyorum) güntekin girdi araya hocam siz avrupadan teklif aldınız mı dedi. duraksadı bir an. ebele übele bir şeyler söyledi. sonra atalanta istemişti bir zamanlar ama olmadı dedi. sonra zaten o zamanlar iletişim bu kadar kuvvetli değildi diye bağladı. helal olsun dedim. bir insan böyle mi kıvırır.
o günden beri daha bir dikkatle dinliyorum kendisini. zirvesini merak ediyorum.

ben dinlerim rıdvanı. dinledikçe yahu diyorum eskiden ne fenaymış. bundan kötülerini spor yazarı diye okuyup dinliyormuşuz. iyi ki bloglar var. iyi ki internet var. iyi ki yurtdışında yayınlanan spor gazetelerine/dergilerine ulaşma imkanı var. iyi ki gelişmiş iletişim diyorum. kıymetini anlıyorum...

Ceza Sahasının Dışı dedi ki...

Ben bu bahsi geçen sözü bir canlı yayında ağzından işittiğimi anımsıyorum Rıdvan'ın, kızına edilebilecek küfürlerden ve bundan çekindiğinden söz etmişti.. Bir karışıklık olmasın Ozan, emin miyiz?

Muratonovic dedi ki...

Ridvan'a sallamak da moda oldu son zamanlarda.. yaw yillardir izlioz adami iste, mac bitince cogumuz ridvan'i acio iste.. Adam "futbol" 'u cok iyi de biliyor kimse kusura bakmasin.. Ama futbol'u biliiyor, baska birsey bilmiyor.. Simdi NTV'de mac goruntuleri yok, yani adamin en iyi yaptigi is olan goruntuler uzerine yorum yapma imkani kalmadi.. Garibim o da zamani doldurcam diye ugrasio, bi tarafindan yorumlar uretio.. Hatta ekrana dizilisleri verip onlar uzerinden gorsel birseyler yapmaya calisiyor..

Yani diyecegim su, aslinda Ridvan iyi yorumcudur ama elde goruntuler olmayinca yorumluycak bise bulamio.. Ondan bu sacmalamasi.. Adam Misimovic'i izlememiski yorum yapsin, ama izlese herkesden iyi analiz eder Misimovic'i.. olay budur..

koala dedi ki...

@ Mu To (Zlatan Muratanovic); sen izliyorsun yıllardır, ben izlemiyorum.

@ Ceza Sahasının Dışı; valla ben o cümleyi en az 2 kez "hahahahaha" şeklinde anlatırken duydum. ona bakarsan televizyonda "birkaç kez iddiaa oynadım" diyor ama her gün binlerce liralık bahis de oynuyor.

brk dedi ki...

"Rıdvan Dilmen'in kahvedeki adamdan tek farkı futbol oynamış olmasıdır. Ne kadar oynadığı tartışılır ya, neyse. "

bunu unutmuşum. en sonunda biri rıdvanın futbolunu tartıştı. tamam çok yetenekli olabilir ama 3-4 sezon üst düzey futbol oynamışlığı var sadece adamın sonrası hep sakatlık. toplam sadece 29 kere milli olmuş falan. bu mudur efsane olmak yani. o zaman almanyada da Sebastian Deisler efsane olsun. aynı büyük yetenek ama hep sakatı garibim.

Saunders82 dedi ki...

10 yaşındaki çocuklarla aynı yorumu yapıyor. Erman'dan öğrenmiş olacak ki iyi oyuncu anlayışı şudur: alıyor - veriyor... Alıp-veren oyuncu iyi oyuncu...

koala dedi ki...

@ Saunders82; aaaa öyle deme ama Türk yorumcusunun altın cümlelerinden biridir. Benim favorilerim "Alıyor-veriyor, iyi oyuncu", "Galataaray takımında sıkıntı var", "Rijkaard hoca değil", "Cana gibi oyuncu 3. ligde çok var"...

Böyle uzayıp gider o liste. Takılmış plak gibi hissediyorum kendimi ama kimse izlemezse bu herifler bu işi yapamaz. İzlemesin kimse.

AD dedi ki...

Dün gece bir programda da Sergen Baros hakkında atıp tuttu.

"Şimdi Ercan Taner Baros iyi oyuncu ama adam 32-33 yaşında eski gücü yok."

İnsaf yahu biraz insaf.Al birini vur ötekine arkadaş!!

bonaventure dedi ki...

AD@
sergen öngörü sahibi bir yorumcu. 2013 te onun söylediklerine bizlerde katılacağız. :)

Onur Sayin dedi ki...

Hadi bu yorumcular bozuk plak gibi aynı şeyleri söylüyor da, sunucular koyun gibi neden herşeye kafa sallayıp onaylıyor.Ntv'de ki yorumcuların sözleşmelerinde ''bu adamları bozan sunucu ceza ödeyecektir'' diye bir madde mi var :)

Avrupa futbolunu çok iyi bildiğini söyleyen Güntekin ve Ersin söylenenler karşısında neden bildiklerini söylemekten bu kadar acizler? Bence irdelenmesi gereken çok fazla konu var.

Telegol vs. programlardan şikayet ediyoruz ama hepimiz olmasa da büyük bir çoğunluk takip ediyor.Bu hastalıktan kurtulduğumuz zaman bazı meseleleri daha kolay halledebiliriz.