9 Eylül 2009

Terim gitsin, kimse gelmese de olur


Hiçbir yeri okumadan geçtim bilgisayar başına. Genelde hayat felsefemdir, sonda söyleyecek olanı başta söylerim, yine öyle yapacağım. Kimse hakeme bok atıp, işin içinden sıyrılmaya kalkmasın boş yere.

90 dakika boyunca ne yaptığını bilmeyen, ne yaptığı anlaşılamayan bir Milli Takım izledik. Belki bir-iki turnuvada kaotik futbol denemeleri başarılı olabilir ancak uzun soluklu işlerde, bunu yaparsanız sonuç bundan farklı olmaz.

Ben, maçtan ne aldım onları sıralayayım iyisi mi?

1- Gündüz de yazdım yine yazayım. Önder Turacı'dan stoper filan olmaz. Hatta Önder Turacı'nın Milli Takım forması giymesi son derece gereksizdir. 25 maç oynamasa bile gözüm kapalı Emre Aşık'ı kadroya alır, bugün de sahaya sürerdim.

2- Fatih Terim artık kenarda, yanında bir-iki kelime edebilecek adamları almalı. Müfit Erkasap, Oğuz ya da Metin Tekin bu adamlardan biri değil. Terim kulübeden atıldıktan sonra orada bir şeyler yapabilecek birilerine ihtiyacımız vardı.

3- Bir futbol takımı bu denli fiziki zayıf oyuncular üzerine kurgulanamaz. Teknik iyi hoş da, herkesin teknik olduğu orta sahada; basacak, dişişecek adamlara da ihtiyacımız var.

4- Bir futbolsever olarak, izlemek istediğim milli takım modeli, karmamarışık ve plansızlıktan ibaret bir oyunla değil; dengeli, ne yaptığını bilen, tempoyu istediği gibi ayarlayan bir milli takım.

5- "Çok halvet olmakla, çok çocuk olmaz." Zamanında, yerinde yaparsın o işi, alırsın kucağına çocuğu. Arda, Emre, Semih, Tuncay, Sercan. Ohh yaaa. Sezonun flaş adamı Mustafa Sarp milli takımda oynayabilmek için daha ne yapmalı bilmiyorum. Lütfen alınmış kadroya, o yüzden de forma yüzü göremedi. Koy kardeşim, ikili oynat orta sahada Ceyhun'la, akıl oyunu ile çöz rakibini.

6- Şu Sabri'ye karşı olan antipatiyi bir yere kadar anlıyorum ama Gökhan Gönül'ün bu denli şişirilmesine de anlam veremiyorum. İki maçta da izledik. Şu ülkeye orta yapmasını bilen kanat oyuncusu gelmeyecek mi?

7- Şu Terimmania bitmeli ve bitsin artık. Nereye giderse gitsin ama Milli Takım'ın başına, o ağırlığı kaldırabilecek, oyuna gerektiği zaman müdahale edebilecek bir teknik direktör gelsin.

Hakem hata yaptı, golü yedik. Eeeeee, bu mudur yolu itiraz etmenin. Külhanbeyi tavırları, antipatik hal ve hareketleriyle bir halkın yarısını Milli Takımı'ndan uzaklaştırdı. Terim giderse de yerine biri bulunur. Hatta buldum ben Rijkaard ve Neeskens gelsin.

8- Ben 2010'de tutacağım takımı belirledim. Fildişi Sahilleri. Herkes şimdiden seçimini yapsın..

1 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Maalesef gidemiyoruz bu dünya kupasına da.(İçimde az daolsa bir umut var;)Oysa umutluydum ,yeneriz Bosnayı giderzi diye düşünüyordum.Ama takımın bu kadar kötü olduğu bir maçı hatırlamıyorum.Bu kadar kopuk bir oyun beni çileden çıkardı.Takımda Volkan dışında kimse iyi oynamadı.
20. dakikadan itibaren golün geleceği belliydi ve geldi.Ama ondan sonrada bir şey yapamadık.Son dakikalarda yaptığımız ataklardan da sonuç çıkaramadık.Kafam bozuk bilader bugün,kafam bozuk:(