9 Eylül 2009

Yatacak yeriniz yok!


Nasıl iğrenç bir toplumdur bu. Onlarca insan öldü hem de İstanbul'un göbeğinde insanlar yağma peşinde, yardım eli uzatacağına.

Dün Silivri ve Selimpaşa'da yaşananları "Sorumlu CHP'dir" diyerek, bu durumdan bile partizan tavırla ve aklı sıra şark kurnazlığı ile sıyırmaya çalışan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bugün ölen 23 kişinin sorumluluğunu kime yollayacak bakalım.

Bir şehri iki dönemdir yöneteceksin, şehrin göbeğinde onlarca insan ölecek ve sen o koltukta oturmaya devam edeceksin. Ya bırakın bu partizanlığı artık, bırakın bu makyevelist tavırları. Adam olun biraz adam. Londra'da yağmur yağacak 23 kişi ölecek. Şerefi olan her insan koltuktan kalkar ama koltuğun altında her ne varsa kalkamıyor bunlar.

Devletin resmi ajansı Silivri ve Selimpaşa'dan 180 kare fotoğraf çekerken, bugün İstanbul'un göbeğinde olanlar için daha tek bir kare bile fotoğraf geçmedi. Akşam herkes günah çıkartır "Böyle felaketlerde yapılacak çok şey olmuyor" diye. İşine gelince felaket, işine gelince birilerini hedef göster. Ulan hiçbirinizin yatacak yeri yok öte tarafta.

Yardımsever, misafirperver toplumuz değil mi? Kenetleniriz zor günlerde değil mi? Ahlak ahlak diye ortalığı inletenler, bu toplumun ahlakının katilidir. Yarattığınız toplum en basit deyimiyle mide bulandırıcı.

4 yorum:

Arkhe dedi ki...

"Akşam herkes günah çıkartır "Böyle felaketlerde yapılacak çok şey olmuyor" diye."

demişsin de..

"Bu tablo İstanbullunun tedbirsizliğinin sonucudur" dedi yahu.. Kadir Topbaş dedi evet.. İnanmak zor ama dedi, duydum..

Bende artık küfür kalmadı..

armgn dedi ki...

eline sağlık...ahlak kılıfının altında her türlü ahlaksızlığın yapıldığı bir toplumda yaşıyoruz malesef.

koala dedi ki...

Muhallebici şubesi açmak daha fazla işlerine geliyor tabii. Ne altyapı filan, kasım kasım işler. Zaten CHP var, yükle suçu bitsin.

akakiyeviç dedi ki...

Kimsenin derdinde değil 30'u aşkın kişinin ölmesi,kimsenin derdi değil oradaki insanların ne durumda oldukları.Orada olanlar yağma,yetkililer de suçu birbirine atma derdinde.Ulan şu memlekette diğerine bok atmadan suçu kabullenen,hatasından ders alıp bi daha aynı hatayı tekrarlamayacağına söz veren bir kişi görmedim.
Allahım sen aklımızı koru!Bu dünyanın(ülkenin)iyice çivisi çıktı.(gerçektende "dünyanın sonuna doğmuşuz")