28 Nisan 2010

İkisine birer kapak lazım


Ne zaman oldu futbol konuşamadık. Yine çok konuşmayacağım. Ronaldo denen cins, "Barcelona'nın elenmesini istiyorum" demiş. Umuyorum, bu arkadaşa bir kapak gider akşam.

Jose Mourinho'yu Porto günlerinden bu yana sevmedim. Tavrı, konuşmaları, hareketleri dehşet derecede itici geliyor.

Bu iki lavuğa da birer kapak lazım. Şöyle maymuna döndüklerini görmek istiyorum. Zaten Galatasaray yüzümüzü güldürmedi, Livorno küme düştü, Arsenal virajda devrildi bari Barcelona yüzümü güldürsün.

Maç sonrası yorumu: Bu yıl futbol sezonu benim adıma hayal kırıklığı ile kapanmıştır. Ne yazasım, ne okuyasım var. Barcelona şampiyonluğu da kaptırırsa, yeni sezon başlayana dek futbolla bağlarımı kopartırım.

Bayern ve İnter; Şampiyonlar Ligi finaline bak. Kazanan haklı olmuyor benim gönlümde.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

inter forever :D

koala dedi ki...

İtalya'daki takımları zaten pek sevmem ama İnter'den hiç hoşlanmam

bonaventure dedi ki...

bayerninde tutulacak bir yanı yok. kapdık bu sezonu. gerçi mourinhonun maymunluklarını izlemek için seria da cl finali de halen daha çekici geliyor tabii ki.

yine sıkıcı bir cl finali bizi bekliyor.

Çağrı dedi ki...

Kapaklar ahahahahaha =)

Saunders82 dedi ki...

Valla ne kadar sevmesende kabul etmesende yaptıklarıyla, ortaya koyduklarıyla dünyanın şu andaki en iyi teknik direktörüdür. İtalya'dan 38 yıldır dışarı çıkamayan Inter'i finale taşıdı. Hem de tarihin gelmiş geçmiş en iyi takımı denilen Barcelona'yı eledi. Kendi kurduğu Chelsea'yi eledi. Bu elediği takımlara nazaran kadrosunun mütevazi kaldığını söylemek yanlış olmasa gerek. Madrid'in dışladığı Schneider, Cambiasso, Samuel; Barça'nın istemediği Motta, Eto'o gibi adamlarla yaptı. Daha ne yapması gerekiyor ki? Dünya Kupası da mı alsın? Bu zekayla onu da alır. 1987 yılından beri antrenörlük yapan, Bobby Robson'la S.Lizbon, Benfica, Barcelona'da ve şu anda finalde karşılaşacağı Van Gaal'in yardımcılığını yapmış, yoktan var ettiği Porto'yu lig tarihinin puan rekoru, UEFA, Şampiyonlar Ligi, Chelsea ile 95 puanla lig tarihinin en yüksek puan rekorunu kırmış, 50 yıl sonra şampiyon yapmış birinden bahsediyoruz. Daha dün sahada top oynayan ve tepside önüne hazır takım sunulan Guardiola'dan değil.

Demek ki antrenör takımı öyle en fazla %10, %20 etkilemiyormuş. Bazen takımın en büyük kozunun antrenör olduğunu ispatlıyor günden güne...

Ozan dedi ki...

daha dünya kupası var ama orasıda belli olmaz futbolun adaleti yok

koala dedi ki...

Saunders82; dünyanın en iyi teknik direktörü mü? Valla kusura bakma da, Ferguson koltukta oturduğu sürece o tanımı hak eden tek insandır. Senin Mourinho hayranlığını bildiğim için bir şey demeyeceğim. İlk maçta nasıl yenildiklerini gördük verilmeyen penaltıyla. Benzer şeyler Türkiye'de olunca çıldırıyorsun ama Avrupa'da olunca sıradanmış gibi geliyor. Ve evet, bir teknik direktörün bir takıma katkısının yüzde 10'dan fazla olduğuna inanmıyorum. Sahaya çıkan adamlar, bilidğini oynar.
Olayı dramatikleştirmişsin. Barcelona'nın istemediği Eto'o ne demektir. Eto'o dünyanın en iyi forvetlerinden biridir, Barcelona'nın göndermiş olması değerinden bir şey kaybettirmez.
Son cümlem şöyle olsun. Mourinho sanki Pendikspor'u Şampiyonlar Ligi'ne çıkarttı. Takımın kadrosuna bir bak istersen

akakiyeviç dedi ki...

Saunders82 ye katılıyorum.Şu anda dünyanın en iyi(kesin) ve en sempatik(bana göre tabi) teknik direktörüdür.Dünyanın en iyi takımını 10 kişiyle elemek büyük bir taktik zekası gerektirir.

Messi'den Maradona olmayacağını anladık.Geçen yıl Çelsi'yle yaptıkları yarı finalde de bişey yapamamıştı hatırlarsanız.
İniestasız Barselona,Barselona değildir bunu da anladık.

Maç sonunda Morinyo'nun yaptığı harekete de bittim şahsen.Acaba Türkiyede bunu yapsaydı ne olurdu diye de merak ettim açıkçası...

Saunders82 dedi ki...

Sen gerçi Van Gaal'ı da sevmezsin, elinde kalem kağıt hoca mı olur dediğini dün gibi hatırlıyorum :)

Ancak onun da başardıkları ortada. Benim takdirimi AZ Alkmaar'da yaptıkları ile kazanmıştı zaten.

ozdmroz dedi ki...

koala, sanırsam sana bir tek morinho konusunda katılmayacağım. yapma etme be, adam bir idol tek başına, bence çok başarılı. senin görüşlerin kişisel gıcıklıktan kaynaklanıyor sanırsam :D.

koala dedi ki...

@ ozdmroz; yok sevmiyorum işte tavırlarından ötürü. ne yapsam olmuyor. ama kişisel gıcıklık kesin var bunu yadsıyamam :)